Non-fictie boeken, Recensies

Het geheime boek van Sinterklaas

Het geheime boek van Sinterklaas

Let op! Deze recensie is alleen geschikt voor kinderen die het grote geheim van Sinterklaas al kennen! Alle ouders mogen deze recensie natuurlijk wel lezen.

Toen je nog kleuter was, wist je het zeker:
De Sinterklaas die bij ons op school komt, dat is de echte!
Maar ja, dat dachten alle andere kinderen op alle andere scholen ook…
– Uit: ‘Het geheime boek van Sinterklaas

Wanneer kinderen oud genoeg zijn om de waarheid over Sinterklaas te kennen, is de tijd rijp om in de boeiende achtergrond van de goedheiligman te duiken. Want waar komt die tot de verbeelding sprekende Sint-Nicolaasfiguur eigenlijk vandaan? Hoe wordt hij gezien ten opzichte van buitenlandse tradities zoals de Kerstman of de Italiaanse heks Befana? Wat leert de geschiedenis ons over de pietendiscussie?
En waarom zetten we eigenlijk onze schoen voor een man die op een stoomboot arriveert?

Wil je meer boeken lezen over Sinterklaas? Kijk dan op deze pagina.

Wat vind ik van dit boek?

Het geheime boek van Sinterklaas‘ is een prachtig non-fictie boek en een echte aanrader voor kinderen die niet meer in de magie van Sinterklaas geloven.

Auteur Floortje Zwigtman is de mythes en verhalen over Sint-Nicolaas ingedoken om een overzicht te geven van alle eigenaardigheden en tradities rondom het Nederlandse kinderfeest. Dit heeft geresulteerd in een prachtig kinderboek. Het verhaal wordt ondersteund door de illustraties van Sassafras de Bruyn. Deze illustraties spraken mij ontzettend aan; ze hebben schitterende kleuren en bevatten een tikkeltje humor. Daarnaast wordt er in zowel tekst als illustratie ingegaan op alle aspecten van het kinderfeest. Er wordt stilgestaan bij de stoomboot, de kleding van Sinterklaas, het snoepgoed rondom Sinterklaas, de verschillende tradities en zelfs de pietendiscussie krijgt een plekje in het boek.

Ben je benieuwd naar ‘Het geheime boek van Sinterklaas‘? Bekijk dan eens het inkijkexemplaar.

Praktische informatie

Titel: Het geheime boek van Sinterklaas
Auteur: Floortje Zwigtman
Illustrator: Sassafras De Bruyn
Uitgever: Rubinstein
Prijs: € 22,50

Het boek ‘Het geheime boek van Sinterklaas‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Rubinstein, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.