Gastblogger Balou, Leren lezen, Recensies

Het geheim van de groene straat

Het geheim van de groene straat

Toet! 
Er sjeest een auto door de straat.
Sam en Lin moeten aan de kant. 
De auto rijdt hard. 
Toet! 
Weer een auto. 
Sam wil niet aan de kan. 
‘De straat is ook van mij,’ zegt hij. 
– Uit: ‘Het geheim van de groene straat

Door de straat van Sam en Lin scheuren auto’s. Het is te druk om te spelen. En nu lijkt de straat wel in de war. In de eik hangt een peer. En uit een bank groeit een takje. Het is herfst en er bloeit een tulp… Wat is er aan de hand? Lin en Sam ontdekken steeds meer. En dan heeft Sam een plan. Hun straat wordt een bos. Er kan straks geen auto meer door. Maar hoe? Dát is het geheim van de groene straat!

Wat vind ik van dit boek?

Het geheim van de groene straat‘ is een boek voor eind groep 3, begin groep 4. Het thema natuur staat centraal in het boek. Sam en Lin beleven een super avontuur met een oudere vrouw in een bejaardentehuis. Hiermee heeft Rian Visser twee punten te pakken die in Nederland nu erg actueel zijn: oudere mensen die eenzaam zijn én natuurlijk de natuur. Door de ogen van jonge kinderen worden deze twee werelden samengebracht. Een mooi verhaal met een extra laagje.  

Na het lezen van dit boek kan ik maar één ding vaststellen: wat kan Rian Visser toch leuke boeken schrijven en de illustraties van Hélène Jorna sluiten zo goed aan bij het verhaal. 

Dit boek kan je ook in groep 1 en 2 erg leuk voorlezen tijdens het thema herfst of een thema over de natuur.  

Lesidee bij ‘Het geheim van de groene straat’

Laat de leerlingen hun ideale straat tekenen waarin de natuur centraal staat. 

Laat de leerlingen natuurlijke materialen gebruiken in de tekening. Ga eerst met elkaar hiernaar op zoek. Een mooie wandeling is leuk en goed voor kinderen.  

Praktische informatie

Titel: Het geheim van de groene straat
Auteur: Rian Visser
Illustrator: Hélène Jorna
Uitgever: Leopold, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 9,99

Het boek ‘Het geheim van de groene straat‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Leopold, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Balou. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan snel naar deze pagina