Gastblogger Balou, Prentenboeken, Recensies

Het feest andersom

Het feest Andersom

Emma was politieagent, met een pet tot op haar oren. Een jas tot aan haar knieën, en de broekspijpen omgeslagen. Met grote passen en een streng gezicht liep ze over straat. ‘Hé hé, wat moet dat daar?’ riep ze bars. ‘Waarom zit u niet op school?’ 
– Uit: ‘Het feest Andersom

Heb je weleens gehoord van het feest Andersom? Nu vieren we het niet meer, maar vroeger wel. Op Andersomdag deden kinderen het werk van grote mensen. En die grote mensen dan? Die moesten naar school!

Wat vind ik van dit boek?

Wat bijzonder dat het verhaal van ‘Het feest Andersom‘ voor het eerst is uitgegeven in 2021 als prentenboek. In 1973 schreef Paul Biegel de tekst van dit verhaal. Nu is dit verhaal te lezen in een mooi prentenboek vol mooie illustraties van Aron Dijkstra. 

Het feest Andersom‘ is een prentenboek dat erg sprekend is door het leuke verhaal en de mooie illustraties. Het verhaal in dit boek was erg passend bij de afgelopen Kinderboekenweek, tijdens deze week stond het thema ‘Worden wat je wil’ centraal. Het is voor mij een van de parels van de Kinderboekenweek geweest.. 

Wat er in dit boek gebeurd, is voor mij echt een kinderdroom: dat de volwassenen naar school moeten en de kinderen gaan voor één dag werken. Als ik hieraan denk zie ik overal kinderen op straat en staat er een kind voor de klas de ouders les te geven. In één woord geweldig!

Het feest Andersom‘ is een boek dat je vol plezier voorleest in de klas of thuis. 

Lesidee bij ‘Het feest Andersom’

Wat is er leuker dan op school een Andersomdag te organiseren?
Helaas is dit niet geheel mogelijk om de kinderen echt het werk te laten doen van de ouders, maar ga in gesprek en vraag aan ouders of zijn komen vertellen over hun beroep tijdens deze dag. 
Creëer met de kinderen mooie hoeken waar ze aan verschillende beroepen kunnen proeven.

Praktische informatie

Titel: Het feest Andersom
Auteur: Paul Biegel
Illustrator: Aron Dijkstra
Uitgever: Gottmer, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Het feest andersom‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.