Gastblogger Britt, Non-fictie boeken, Recensies

Het fantastische voetbalboek vol epische feiten en bizarre verhalen

Het fantastische voetbalboek vol epische feiten en bizarre verhalen

‘Een Japans jongetje raakte zijn voetbal kwijt toen Japan werd getroffen door een tsunami in 2011. Twee jaar later vond iemand de bal terug in Alaska (meer dan 4828 kilometer verderop!). Het jongetje kreeg uiteindelijk zijn bal terug.’
– Uit: ‘Het fantastische voetbalboek vol epische feiten en bizarre verhalen

Voetbal zit vol met verhalen over fantastische spelers en geweldige goals. Maar er gebeuren ook veel vreemde dingen op en om het veld. Sommige verhalen en feitjes in dit boek zijn gek, grappig of bijna niet te geloven. Toch zijn ze allemaal waargebeurd! Je komt van alles te weten: van de briljantste (en de juist niet zo briljante) records, tot de raarste (soms zelfs gestoorde) fratsen van spelers en fans. Onmisbare informatie voor elke voetbalfan! Dus maak je klaar voor de aanval en scoor!

Wat vind ik van dit boek?

Het fantastische voetbalboek vol epische feiten en bizarre verhalen‘ biedt de lezer echt precies wat je verwacht bij het lezen van de titel. Dit boek staat vol met grappige feitjes, bijzondere voetbalverhalen en informatie over alles wat met voetbal of voetballers te maken heeft. Wanneer je het boek ziet, trekt de kleurrijke kaft en het opvallende lettertype gelijk je aandacht. Ook van binnen is het aantrekkelijk vormgegeven: op iedere pagina vind je grappige en kleurrijke illustraties, iedere tekst begint met een sierletter, de pagina’s hebben steeds andere achtergrondkleuren en er wordt gebruik gemaakt van verschillende lettertypen. Het is een feestje om naar dit boek te kijken.

Bij het openen van dit boek valt meteen op dat het voetbalthema echt in alles is doorgevoerd. Het boek heeft, net als een voetbalwedstrijd, een voorbeschouwing en een nabeschouwing. Daartussen vind je de hoofdstukken, waar de weetjes en verhalen geclusterd zijn per thema. Doordat het steeds korte stukjes tekst zijn, ziet het er aantrekkelijk uit om te lezen. Ook voor kinderen die misschien niet zo van lezen houden. De weetjes en verhalen zijn grappig en informatief. Kinderen die van voetbal houden zullen wat zij lezen zeker willen vertellen aan hun vrienden of familie. 

De feitjes en verhalen die je leest in Het fantastische voetbalboek vol epische feiten en bizarre verhalen treden soms behoorlijk in detail. Daardoor denk ik dat het boek niet zo geschikt is voor kinderen die niet veel van voetbal weten of die er niet zoveel mee hebben. Voor hun zal de tekst wat vergezocht of ingewikkeld voelen. Naar mijn mening is dit boek dus ook niet voor ieder publiek geschikt. Wel denk ik dat het een geweldig zelfleesboek is voor voetballiefhebbers vanaf 8 jaar. 

Praktische informatie

Titel: Het fantastische voetbalboek vol epische feiten en bizarre verhalen
Auteur: Fred Diks
Illustrator: Jon Stollberg
Uitgever: Kluitman, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 15,95

Het boek ‘Het fantastische voetbalboek voor epische feiten en bizarre verhalen‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Kluitman, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Britt. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan naar deze pagina