Non-fictie boeken, Prentenboeken, Recensies

Het einde van Iemand

Het einde van Iemand

Dit is dus het einde van iemand. Verdrietig, hoor. Want dood zijn, is voor altijd. Levend worden, dat kan niet meer. Dood is dood.
– Uit: ‘Het einde van Iemand

Iedereen heeft een begin. En iedereen heeft een eind. Dit verhaal gaat over het einde van Iemand.
Iemand is een mens, of eigenlijk: wás een mens. Want Iemand is nu dood. Eerst leefde het lichaam nog en nu niet meer. Hoe kan dat? Wat gebeurt er met het lichaam van Iemand? Is dood hetzelfde als heel lang slapen? En wat gebeurt er op een uitvaart?

Wat vind ik van dit boek?

Het einde van Iemand‘ is een prentenboek dat helaas nodig gaat zijn in het leven van kinderen. Dit prentenboek gaat namelijk over de dood en geeft op een heel mooie wijze antwoord op allerlei vragen die de kinderen bij dit onderwerp zullen hebben. Wat ik bovendien heel belangrijk vind aan dit boek is dat er op een natuurlijke manier en vol respect wordt stilgestaan bij de dood.

Tijdens het lezen van dit boek werd ik geraakt door het verhaal en de mooie illustraties gemaakt door Grootzus. Hoewel de dood een verdrietig onderwerp is, bieden de illustraties met zijn kleurgebruik ook troost aan de lezer en stralen ze liefde uit. De illustraties vertellen een mooi verhaal waardoor het ook voor jonge kinderen goed te begrijpen is.

Ik ben van mening dat ‘Het einde van Iemand‘ erg helpend gaat zijn om met kinderen over de dood in gesprek te gaan. Dit kan zowel thuis als op school afhankelijk van de situatie waarin je het gebruikt. Dit boek zou in elk geval op elke school en in elk huishouden aanwezig moeten zijn.

Praktische informatie

Titel: Het einde van Iemand
Auteur: Floor Bal (schreef eerder: Duurt het nog lang? en Het hele soepzooitje)
Illustrator: Grootzus
Uitgever: Gottmer, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 15,99

Het boek ‘Het einde van Iemand‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Een gedachte over “Het einde van Iemand”

Reacties zijn gesloten.