Non-fictie boeken, Recensies

Het eigenwijze huisdierenboek

Het eigenwijze huisdierenboek

Laat ik beginnen met te zeggen dat de spinnen die in Belgiën en Nederland voorkomen totaal ongevaarlijk zijn. Er is dus geen enkele reden om er bang voor te zijn. Heb je dat goed in je opgenomen?
– Uit: ‘Het eigenwijze huisdierenboek

In dit boek vertelt Marc ter Horst je alles wat je moet weten over huisdieren. Soms doet hij dat braaf als een hulphond, soms eigenwijs als een fret, maar altijd nieuwsgierig als een alpaca.

Wil je weten:
– welk dier zijn eigen keutels opeet?
– hoeveel dieren er in je bed zitten?
– wat het verschil is tussen een lama en een alpaca?
– wel huisdier non-binair is?
– hoe goed paarden kunnen tellen?

Open dan gauw dit boek!

Wat vind ik van dit boek?

Wat is ‘Het eigenwijze huisdierenboek‘ een ontzettend leuk boek dat in te zetten is voor meerdere doeleinden. Doordat het boek uit allemaal losse (op zichzelf staande) verhalen bestaat, is het boek in te zetten als voorleesboek zowel thuis als op school. Maar daarnaast kunnen kinderen het boek ook prima zelf lezen. Zeker kinderen die niet zo van lezen houden, zullen blij worden van de korte verhalen en vele illustraties die dit boek rijk is.

De titel ‘Het eigenwijze huisdierenboek‘ doet vermoeden dat dit boek gaat over de welbekende huisdieren, maar auteur Marc ter Horst heeft de term huisdieren heel breed getrokken en de meest kriebelige huisdieren komen in dit boek voor. Zo komt de huisstofmijt ook als huisdier voor. Je kunt dus wel stellen dat alle dieren die in of rondom huis leven in dit boek een podium krijgen. In het boek staat een hoop informatie, maar toch leest het boek heel fijn weg. Marc ter Horst heeft namelijk een luchtige manier van schrijven en verwerkt graag een beetje humor in zijn verhalen.

Praktische informatie

Titel: Het eigenwijze huisdierenboek
Auteur: Marc ter Horst, auteur van Palmen op de Noordpool en Scheten uit de schoorsteen
Illustrator: Tom Schoonooghe
Uitgever: Lannoo, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 19,99

Het boek ‘Het eigenwijze huisdierenboek‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Lannoo, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.