
Is het je ooit opgevallen dat er op foto’s van de nachtelijke hemel en verre sterrenstelsels vaak felle roze en rode vlekken te zien zijn? Dat zijn glinsterende gaswolken die door astronomen emissienevels worden genoemd. Men heeft het ook wel over stellaire kraamkamers.
– Uit: ‘Het dikke boek van ons bijzondere heelal‘
Wist je
– dat een meteoriet kosmisch afval is?
– dat de maan soms een prachtige rode kleur krijgt?
– dat iedereen op aarde een beetje ster in zijn lichaam heeft?
‘Het dikke boek van ons bijzondere heelal‘ is een gedetailleerd boek vol beelden, weetjes en verhalen over de ruimte.
Wat vind ik van dit boek?
Afgelopen week kwamen al de recensies online van ‘Het dikke boek van alle bijzondere dieren‘ en ‘Het dikke boek van onze bijzondere natuur‘. Vandaag is het derde en laatste deel van deze serie aan de beurt: ‘Het dikke boek van ons bijzondere heelal‘.
Het begint bijna saai te worden, want ik vertel nu voor de derde recensie op rij over het uiterlijk van dit boek maar ik kan het niet níét noemen. Ook bij dit boek is er namelijk gebruik gemaakt van een omslag die aanvoelt als canvas/linnen met daarbij veel gouden details op zowel de voor- als de achterkant. Ook de pagina’s hebben weer een gouden randje aan de zijdes waardoor dit boek wederom een luxe uitstraling heeft.
Het binnenwerk van ‘Het dikke boek van ons bijzondere heelal‘ is op dezelfde manier vormgegeven als zijn voorgangers: lekker groot lettertype, per twee pagina’s staat er een onderwerp centraal met foto, illustratie, informatie en een feitje. Ook in dit boek is er een verdeling gemaakt in de onderwerpen, zo komen onder andere het zonnestelsel, de Kuipergordel en de Oortwolk aan bod. Daarnaast eindigt het boek weer met een aantal prettige pagina’s: de sterrenbeelden op het noordelijk halfrond, op het zuidelijk halfrond, een overzicht hoe de ruimte is ontdekt een woordenlijst en een groepsportret waar weer in één oogopslag de belangrijkste informatie te vinden is van alle onderwerpen van dit boek.
‘Het dikke boek van ons bijzondere heelal‘ is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar oud. De onderwerpen die in dit boek worden aangesneden zijn wat pittiger en kinderen vanaf deze leeftijd hebben al iets meer kennis over hoe de wereld in elkaar steekt en wat het begrip ‘heelal’ inhoudt.
Praktische informatie
Titel: Het dikke boek van ons bijzondere heelal
Auteur: Will Gater
Illustrator: Angela Rizza en Daniel Long
Uitgever: Lannoo, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 19,99
Het boek ‘Het dikke boek van ons bijzondere heelal‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Lannoo, waarvoor dank Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.
Een gedachte over “Het dikke boek van ons bijzondere heelal”
Reacties zijn gesloten.