Non-fictie boeken, Recensies

Het dikke boek van alle bijzondere dieren

Het dikke boek van alle bijzondere dieren

Hoog in het regenwoud voelen luiaards zich het prettigst. In slow motion zwerven ze door de bomen, waarbij ze zich met hun gebogen klauwen aan de takken klemmen. Zo vastgehaakt blijven ze soms urenlang in één boom rondhangen. Ze zijn niet lui, maar hebben veel tijd nodig om hun maal van bladeren en takjes te verteren.
– Uit: ‘Het dikke boek van alle bijzondere dieren

Wist je
– dat een pasgeboren girafje twee meter omlaag valt wanneer het geboren wordt?
– de axolotls die gewond raken nieuwe lichaamsdelen kunnen laten aangroeien?
– dat het zweet van nijlpaarden roze is en werkt als zonnebrandcrème?

In ‘Het dikke boek van alle bijzondere dieren‘ staan er van meer dan 100 dieren ongelooflijke feiten en fascinerende verhalen. Lees snel verder wat ik van dit boek vind.

Wat vind ik van dit boek?

Laat ik mijn recensie eerlijk beginnen: ‘Het dikke boek van alle bijzondere dieren‘ lag al een behoorlijke tijd op mijn recensie-stapel maar ik kwam er maar niet toe om dit boek open te slaan. Wat mij tegenhield? Het boek is dik en zwaarder dan gemiddeld. Maar wat ben ik blij dat ik dit boek uiteindelijk toch heb opengeslagen.

Om te beginnen wil ik het graag hebben over het uiterlijk van dit boek. Er is gekozen voor een bijzondere omslag: de kaft voelt als linnen/canvas en een groot gedeelte van de voor- en achterzijde zijn voorzien van een gouden opdruk. Dit geeft het boek een heel chique uitstraling. Dat ook de zijdes van de pagina’s voorzien zijn van een gouden randje is een mooie toevoeging.

Dan komen we aan bij de binnenzijde van ‘Het dikke boek van alle bijzondere dieren‘. Ook hierover ben ik te spreken. Voorin het boek vind je een uitgebreide inhoudsopgave. Hierin zie je alle dieren die in dit boek voorkomen, je ziet ze niet alleen bij naam maar ook met een kleine illustratie erbij die ook weer op de daadwerkelijke pagina terug is te vinden. Per dier worden er twee pagina’s gebruikt. Op deze pagina’s vindt je een kleine, getekende illustratie van het dier, een foto waar het dier (deels) op staat, een stukje informatie en een bijzonder feitje over dit dier.

Een leuke toevoeging aan ‘Het dikke boek van alle bijzondere dieren‘ vind ik de levensboom die achterin te vinden zijn. Alle dieren ter wereld krijgen een plekje in deze levensboom, die plek laat zien op welke manier ze familie an elkaar zijn. Daarbij staat er per diersoort (reptielen, vissen, zoogdieren, et cetera) nog een stukje informatie. Ook de woordenlijst is erg prettig, hierin worden veelvoorkomende woorden uitgelegd. Als laatste eindigt het boek met een groepsportret, hierin worden alle dieren nog een keer genoemd met daarbij dezelfde illustratie als bij de inhoudsopgave, tot welke dierengroep het dier behoort, hoe lang het dier is en waar je dit dier kan vinden.

Het dikke boek van alle bijzondere dieren‘ is een aanrader om te gebruiken, zowel voor thuis als in de klas. Het boek is geschikt om samen met een volwassene te lezen maar oudere kinderen kunnen dit boek ook heel goed zelf doorbladeren en lezen.

Praktische informatie

Titel: Het dikke boek van alle bijzondere dieren
Auteur: Ben Hoare
Illustrator: Daniel Long, Angela Rizza en Daniela Terrazzini
Uitgever: Lannoo, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 19,99

Het boek ‘Het dikke boek van alle bijzondere dieren‘ ontving ik als recensie-exemplaar van Uitgeverij Lannoo, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

2 gedachten over “Het dikke boek van alle bijzondere dieren”

Reacties zijn gesloten.