Fictieboeken, Gastblogger Balou, Recensies

Het bamboemeisje

Het Bamboemeisje

‘Na de Hoge Raadsman kwam er een hele tijd geen enkele aanbidder meer. Tot op de dag dat alles om begon te draaien. Dat was de dag dat hij opeens verscheen: de jongen.’
– Uit: ‘Het bamboemeisje

Op een dag vindt een oude bamboesnijder tussen de bamboe een klein meisje. Hij en zijn vrouw kunnen hun geluk niet op. Ze zorgen voor haar alsof ze hun eigen kind is. 

Jie groeit op tot een mooie jonge vrouw. Van heinde en ver komen mannen om haar hand vragen. Maar Jie wil haar ouders niet in de steek laten. Tot er een jongen komt op wie Jie verliefd wordt. Hoe kan ze nu kiezen tussen hem en haar ouders? 

Wat vind ik van dit boek?

Wat is ‘Het bamboemeisje‘ een bijzonder mooi boek dat geschreven is door Edward van de Vendel en wordt ondersteund door mooie tekeningen van Mattias de Leeuw. Toen ik begon met lezen werd ik gepakt door de manier van schrijven. Het is een boek dat makkelijk in één avond weg leest. Een sprookje over twee zusjes die niet van deze aarde komen. Eén van de twee meisjes komt naar de aarde om de zo gewenste dochter te worden van een ouder echtpaar een bamboesnijder en een jurkenmaakster. 

Jie groeit op bij de bamboesnijder en de jurkenmaakster. Ze groeit op tot een volwassen vrouw. Als Jie oud genoeg is om te trouwen komt ze voor een moeilijke keus te staan. Ze moet haar grote geheim aan haar ouders vertellen dit durft ze alleen niet en wacht hier lang mee. Het is een mooi en ontroerend verhaal met mooie uitdagingen voor de mannen die om de hand van Jie komen vragen. Het zusje van Jie komt tussendoor ook aan het woord, zij kijkt vanuit de ruimte via een verrekijker naar haar zus op aarde.  

Het bamboemeisje‘ een boek dat je goed kan voorlezen voor kinderen vanaf groep 5. Het boek leest ook makkelijk weg voor kinderen zelf. Elke bladzijde is mooi geïllustreerd met aquareltekeningen.  

Lesidee bij ‘Het bamboemeisje’

Maak met de kinderen een mooie aquarell tekening in de stijl van het boek. 

Praktische informatie

Titel: Het bamboe meisje
Auteur: Edward van de Vendel
Illustrator: Mattias de Leeuw
Uitgever: Querido, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 23,99

Het boek ‘Het bamboemeisje‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Querido, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Balou. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan snel naar deze pagina

Een gedachte over “Het bamboemeisje”

Reacties zijn gesloten.