Gedichtenbundels, Recensies

Hee daar mijn twee voeten

Hee daar mijn twee voeten

Hee daar mijn twee voeten
op de grond
de hartelijke groeten
van mijn mond.
– Uit: ‘Hee daar mijn twee voeten

Joke van Leeuwen vierde in 2018 haar 40-jarig schrijverschap. Voor haar werk ontving ze onder andere de Gouden Griffel, het Gouden Penseel, de Woutertje Pieterse Prijs, de Theo Thijssen-prijs en de Constantijn Huygens-prijs.

Hee daar mijn twee voeten‘ bevat poëzie over onder andere een kwelling feestje een man die eens een land begon, een gordeldier onder je bed, een file zonder begin of eind en nog veel meer.

Hee daar mijn twee voeten‘ is een gedichtenbundel. Ben je op zoek naar meer gedichtenbundels? Kijk dan eens naar deze recensies.

Wat vind ik van dit boek?

In ‘Hee daar mijn twee voeten‘ vind je typische ‘Joke van Leeuwen-gedichten’: ze bestaan uit korte zinnen, veel humor, originele onderwerpen en veel illustraties.

De gedichten uit deze bundel zijn in allerlei situaties te gebruiken en te koppelen aan meerdere vakgebieden. Zo zou je de gedichten kunnen gebruiken bij wereldoriëntatie, hiervoor denk ik aan de gedichten: ‘Aardrijkskunde’, ‘Een land beginnen’ en ‘Appel’. Daarnaast kunnen de gedichten aanknopingspunten bieden voor mooie gesprekken met kinderen.

Praktische informatie

Titel: Hee daar mijn twee voeten
Auteur: Joke van Leeuwen
Uitgever: Querido
Prijs: € 16,99

Het boek ‘Hee daar mijn twee voeten‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Querido, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!