Gastblogger Jo, Prentenboeken, Recensies

Heb je even tijd voor mij?

Heb je even tijd voor mij?

Ineens krijgt Billie een idee.
‘Als je iets niet hebt, ga je het kopen, toch?’
– Uit: ‘Heb je even tijd voor mij?

Billie wil heel graag een verhaaltje voorgelezen krijgen. Maar zijn mama’s hebben geen tijd. Dan krijgt hij een idee. Als je iets niet hebt, koop je het in de winkel, toch? Maar in de supermarkt vindt hij geen tubes of blikjes met tijd. Gelukkig weet de verkoper van de klokkenwinkel wel raad: tijd kun je niet kopen, tijd moet je maken. Thuis gaat Billie gauw aan de slag met knutselspullen. Maar hoe maak je eigenlijk tijd?

Wat vind ik van dit boek?

Heb je even tijd voor mij?‘ is mijn nieuwe favoriete prentenboek! Lang ben ik op zoek geweest naar Kinderboekenweek waarin gezinnen met diversiteit in huidskleur en samenstelling de hoofdrol speelden zonder dat hier uitleg of nadruk opgelegd wordt in het boek. Billie, de hoofdpersoon, is van kleur en heeft twee mama’s. In het boek is dit een gegeven en er wordt verder niet bij stil gestaan.

Het boek vertelt een fantastisch verhaal, heeft aansprekende illustraties én ook nog eens grappig einde. De boodschap van het boek, tijd maken voor elkaar, is (helaas) herkenbaar en leverde hier thuis een mooi gesprek op over tijd voor elkaar maken. Ook Femke van 9 jaar en Davy van 7 jaar luisterden graag mee met dit boek en reageerden enthousiast en verrast op het einde.

Kortom, al mijn vriendinnen met kinderen in de kleuterleeftijd weten welk boek zij de komende verjaardag in de boekenkast kunnen verwachten!

Praktische informatie

Titel: Heb je even tijd voor mij?
Auteur: Marian de Smet
Illustrator: Marja Meijer
Uitgever: Luitingh-Sijthoff, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Heb je even tijd voor mij?‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Luitingh-Sijthoff, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.