Fictieboeken, Recensies

Handboek voor Superhelden – Deel 3 Alleen

Handboek voor Superhelden - Deel 3 Alleen

Toen zag ze iets wat haar koude rillingen bezorgde. Tussen alle mensen die in paniek rondrenden, zag ze in het zwart geklede figuren rustig rondlopen. Ze droegen wolvenmaskers. Enge, angstaanjagende wolvenmaskers. En ze hadden wapens.
– Uit: ‘Handboek voor Superhelden – Deel 3 Alleen

Nadat Lisa in Het Rode Masker definitief een echte superheld is geworden, is haar leven volledig veranderd. Ze heeft veel meer zelfvertrouwen gekregen en kan eindelijk gaan en staan waar ze wil. Overdag op school voelt ze zich weliswaar nog erg alleen, maar ’s avonds vliegt ze over de stad om de misdaad te bestrijden.

Elke oplichter of dief is doodsbenauwd het Rode Masker tegen het lijf te lopen. Op eentje na, en dat is nu juist de gevaarlijkste schurk die er rondloopt: Wolfgang. Hij maakt zich totaal geen zorgen en heeft zelfs gezworen het Rode Masker te zullen verslaan.

Wat vind ik van dit boek?

Al anderhalf jaar terug plaatste ik de recensie van het Handboek voor Superhelden – Deel 1 Het handboek. Inmiddels bestaat deze serie uit zes delen, een doeboek en kunnen we in het voorjaar het zevende deel verwachten. Komende periode zal ik recensies delen van een aantal andere delen in deze serie. Vandaag is ‘Handboek voor Superhelden – Deel 3 Alleen‘ aan de beurt.

De boeken binnen deze serie vallen onder de categorie graphic novel, maar onderscheidt zich van de welbekende ‘Boomhut‘- en ‘Loser‘-boeken. In ‘Handboek voor Superhelden – Deel 3 Alleen‘ komen kleurrijke en gedetailleerde illustraties voor en binnen deze paginavullende illustraties zijn er tekstvakken gemaakt waarin de tekst staat. Deze tekstvakken zijn simpel, maar dit zorgt er juist voor dat zowel de tekst als de illustraties goed tot hun recht kunnen komen.

De illustraties in dit boek zijn een feest om naar de kijken, er is een hoop emotie af te lezen van de gezichten van de personages en het kleurgebruik schept de perfecte sfeer in het boek. De spanning in het boek wordt opgebouwd door zowel de illustraties als de tekst, als lezer wil je steeds maar weten hoe het verder gaat.

Inmiddels is ‘Handboek voor Superhelden – Deel 3 Alleen‘, evenals het eerste deel van deze serie, ook in mijn groep 8 zeer populair. Jongens die niet van lezen houden, krijg ik met dit boek weer aan het lezen en zij bestellen bij de bibliotheek zelfs de volgende delen in deze serie. Een reactie van een van de jongens was: “Juf, ik had het niet verwacht toen ik dit boek zag, maar ik vind dit boek echt heel leuk!”.

Persoonlijk raad ik dit boek aan voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar. Het boek is vooral geschikt om zelfstandig te lezen, maar dit boek zou je ook kunnen lezen als ouder en kind samen.

Ben je op zoek naar meer graphic novels? Bekijk dan deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Handboek voor Superhelden – Deel 3 Alleen
Auteur: Elias Våhlund
Illustrator: Agnes Våhlund
Uitgever: Hoogland & Van Klaveren, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 

Het boek ‘Handboek voor Superhelden – Deel 3 Alleen‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Een gedachte over “Handboek voor Superhelden – Deel 3 Alleen”

Reacties zijn gesloten.