Fictieboeken, Recensies

Handboek voor Superhelden, Deel 1 Het Handboek

Handboek voor Superhelden

Je kunt altijd vluchten voor je vijanden. Maar je kunt niet vluchten voor jezelf.
– uit: ‘Handboek voor Superhelden, Deel 1 Het Handboek

In het ‘Handboek voor Superhelden‘ lees je het verhaal van Lisa. Lisa zit op een nieuwe school, ze woont sinds kort bij haar oma. Lisa moet erg aan haar nieuwe school wennen. Ze wordt gepest vanwege haar flaporen. Wanneer ze na schooltijd achterna wordt gezeten door een groepje jongens vlucht ze de bibliotheek in. Daar ziet ze een boek dat wel licht lijkt te geven. Ze pakt het boek en leest ‘Handboek voor Superhelden’ op de rug. Dit boek zou haar wel eens heel goed kunnen helpen.

Het ‘Handboek voor Superhelden‘ is een nieuw verschenen graphic novel. Graphic novels zijn leesboeken waarin tekst en illustraties elkaar afwisselen, er staan veel meer illustraties in dan in ‘gewone’ leesboeken. Vaak vind ik graphic novels wat saai om te lezen, maar dat was bij dit boek zeker niet het geval. De illustraties zijn gedetailleerd getekend en op elke pagina was een hoop te zien. De tekstvakken zijn simpel gehouden, maar passen wel perfect binnen de sfeer van het boek. Wat dit boek ook prettig maakte om te lezen, was het onderwerp. De hoofdpersoon, Lisa, wordt gepest. Dit boek laat een voorbeeld zien wat iemand die gepest wordt, zou kunnen doen. Ik vind het ook heel goed dat de laatste pagina van het boek nog gericht is aan de lezer. Hierop staat advies wat je moet doen als je zelf gepest wordt of iemand kent die gepest wordt.

Ben je op zoek naar meer graphic novels? Bekijk dan deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Handboek voor Superhelden, Deel 1 Het Handboek
Auteur: Elias Våhlund
Illustrator: Agnes Våhlund
Uitgeverij: Hoogland & Van Klaveren
Prijs: € 12,50

Het ‘Handboek voor Superhelden‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Hoogland & Van Klaveren. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.