Fictieboeken, Recensies

Hallo allemaal!

Hallo allemaal! Het leukste voorleesboek door juffen en meesters

‘O, oké. En hoe laat lees ik ze voor? Zijn ze al in een boek bezig?’ vraagt juf Annabel.
‘Voorlezen? Voorlezen?’ zegt de directeur. ‘Juf Annabel, dit is geen kleuterklas. De kinderen lezen zelf!’
‘Maar voorlezen is zo leuk en het is heel belangrijk om…’
– Uit: ‘Hallo allemaal! Het leukste voorleesboek door juffen en meesters

Een invalmeester die kan toveren. Magische stiften waarmee alles wat je tekent écht wordt. Een juf met een groot geheim. Een paarse eenhoorn op het schoolplein. Een boomhut bouwen met je beste vriend.

Wie weet er beter wat leeft onder de kinderen en waarover zij graag willen lezen dan de juffen en meesters die dagelijks met hen werken?

Wat vind ik van dit boek?

De kaft van ‘Hallo allemaal!‘ spreekt aan, door het kleurgebruik op de achtergrond springt dit boek van de plank af. Daarnaast bevatten de verhalen in dit boek meerdere kleine illustraties. Op deze illustraties wordt een detail uit het verhaal weergegeven, bijvoorbeeld een mobiele telefoon als deze in het verhaal gebruikt wordt.

Waar ik soms wel mijn vraagtekens bij zette in dit boek en waar ik eigenlijk geen logica in zag, was dat er in de teksten soms één woord dat met een afwijkend lettertype gedrukt werd. Dit waren niet per definitie de woorden die extra aandacht behoeven, of anders uitgesproken dienden te worden. Maar waarom deze woorden dan wel een ander lettertype hadden? Ik ben er nog steeds niet achter.

Hallo allemaal!‘ is een boek dat uitermate geschikt is om te gebruiken als voorleesboek. Dit boek bevat namelijk meerdere korte verhalen, die niet te veel tijd in beslag nemen. Door deze kortere verhalen is het boek ook geschikt om te gebruiken als boek om zelfstandig te lezen, zeker voor kinderen die niet houden van het lezen van lange verhalen of dikke boeken, is dit boek een aanrader.

Sommige verhalen in dit boek hebben met het onderwijs te maken, maar ook heel veel verhalen niet. Dat maakt dit boek geschikt voor zowel thuis als op school. De verhalen in dit boek richten zich in mijn ogen vooral op kinderen uit groep 5 en 6. Een uitbreiding van verhalen geschikt voor kinderen uit groep 7 en 8 zou leuk zijn.

Ben je op zoek naar meer verhalenbundels die ook geschikt zijn voor groep 7 en 8? Kijk dan eens naar 300 minuten of Het kattenmannetje en andere sprookjes.

Praktische informatie

Titel: Hallo allemaal! Het leukste voorleesboek door juffen en meesters
Auteur: Diverse auteurs
Illustrator:
Uitgever: Leopold, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 17,50

Het boek ‘Hallo allemaal! Het leukste voorleesboek door juffen en meesters‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Leopold, onderdeel van WPG Media, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!