Recensies

Grumor in groep 8

Grumor in groep 8

‘Kijk eens wat ik hier heb, jongens!’ Ze klopte op het boe dat ze in haar hand hield. ‘Ik ga jullie gezellig voorlezen.’ ‘Hè gretver… een boek!’ gromde Jimi. ‘Vreselijk!’ ‘Boeken zijn stom,’ mompelde Ernst, maar hij opende voorzichtig één oog.
– Uit: ‘Grumor in groep 8

BAH! Heb jij ook zo’n hekel aan lezen?

Jimi RIP vindt er niks aan. Tot zijn zombiemoeder een boek vindt over een heel coole weerwolf, een sluwe vampier, een superslimme geest en hun avonturen. Jimi ontdekt dat boeken wonderlijke krachten hebben, waardoor avonturen werkelijkheid zijn of kunnen worden…

Wat vind ik van dit boek?

Paul van Loon, we kennen hem allemaal wel als de auteur van de succesvolle Dolfje Weerwolfje-reeks, de Griezelbus en (onder andere) Ontsnapt uit de dode hoek. De boeken van Paul van Loon lees ik altijd met veel plezier. Ik was dan ook erg benieuwd naar dit boek.

Helaas moest ik al snel concluderen dat ‘Grumor in groep 8‘ niet aan mijn verwachtingen voldeed. Vanaf de eerste pagina heeft het boek mij niet weten te pakken, de gebeurtenissen volgden elkaar te snel op in dit verhaal en ik miste een bepaalde diepgang in de verhalen die verteld werden.

De zwart-witte illustraties van illustratrice Silvie Buenen zijn wel een mooie toevoeging in het verhaal. In de illustraties worden bepaalde details uitgelicht. Een aantal illustraties zijn wat groter, maar dat leidt niet af van het lezen van het verhaal.

Grumor in groep 8‘ is geschikt voor lezers vanaf ongeveer 9 jaar en kan gebruikt worden als voorleesboek en boek om zelfstandig te lezen.

Praktische informatie

Titel: Grumor in groep 8
Auteur: Paul van Loon
Illustrator: Silvie Buenen
Uitgever: Leopold, onderdeel van WPG Media, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 15,99

Het boek ‘Grumor in groep 8‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Leopold, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.