Gastblogger Britt, Prentenboeken, Recensies

Goeiemorgen, beste buur

Goeiemorgen, beste buur

‘Er was eens een muis die een omelet wilde maken. Daarvoor had ze een ei nodig, maar de muis had er geen. Dus dacht ze: ik ga er één vragen aan mijn buur, de merel.’
– Uit: ‘Goeiemorgen, beste buur’

Een verrassend verhaal dat begint met een ei en eindigt met een feestje onder vrienden.

Wat vind ik van dit boek?

In het boek ‘Goeiemorgen, beste buur’ neemt de schrijver je mee naar een sprookjesachtige dierenwereld waar iedereen behulpzaam en vriendelijk is. Muis gaat al haar buren af op zoek naar een ei om een omelet te bakken. Alle dieren helpen haar met een ander ingrediënt, waardoor ze uiteindelijk zelfs samen een appeltaart kunnen bakken. Het verdelen van de appeltaart is moeilijk, wie krijgt er een stuk en wie niet? Het verhaal gaat over rekening houden met elkaar en samen delen. Een mooie les voor ieder kind, als je het mij vraagt.

Bij het verhaal van Davide Cali heeft Maria Dek prachtige illustraties gemaakt. Haar aquarel prenten geven het gevoel van een kinderlijk sprookjesbos. Naar mijn mening is het echt de moeite waard om tijdens het voorlezen even stil te staan bij de platen. Hierop zie je de dieren in hun eigen leefomgeving. De kaft is gemaakt van stevig karton, wat een zachte en natuurlijke look geeft. 

Zoals je misschien al gemerkt hebt, ben ik enthousiast over dit boek. Ik zou ‘Goeiemorgen, beste buur’ aanraden als voorleesboek voor kinderen vanaf 4 jaar. Het is natuurlijk helemaal leuk om na het lezen van dit boek samen een appeltaart te bakken!

Praktische informatie

Titel: Goeiemorgen, beste buur
Auteur: Davide Cali
Illustraties: Maria Dek
Uitgever: Tiptoe Print
Prijs: € 18,00

Het boek ‘Goeiemorgen, beste buur’ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Tiptoe Print, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.