Gastblogger Balou, Prentenboeken, Recensies

Goed zo, mama!

Goed zo, mama!

Mama Pinguïn valt… 
van de berg… 
DOINK BENG DREUN 
over het randje… 
en weer helemaal terug in zee!
PLONS! 
– Uit: ‘Goed zo, mama!

Papa en Kleine Pinguïn kijken toe hoe mama de zee in duikt, op zoek naar eten. Ze zwemt. Ze klimt. Ze springt over zeeleeuwen! Goed zo, mama! 

Wat vind ik van dit boek?

Chris Haughton, bekend van ‘Mama kwijt!‘, heeft weer een geweldig prentenboek geschreven en geïllustreerd. Wat maakt hij toch mooie prentenboeken!

De illustraties heeft hij weer in zijn bekende tekenstijl gemaakt. Erg sterk zijn de schutbladen van het boek, hierdoor kom je als lezer direct in de sfeer van het boek. Het boek bevat een herkenbaar verhaal vertaald naar het dierenrijk. Mama Pinguïn gaat op zoek naar eten voor haar kind. Onderweg gebeuren er allemaal spannende dingen.

Dit boek is geschikt voor peuters en kleuters en onder andere te gebruiken bij een thema over de zuidpool.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Balou. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan snel naar deze pagina

Lesidee bij ‘Goed zo, mama!’

Creeër een situatie rondom onderzoekend leren. Maak met de leerlingen de ijsberg uit het verhaal na. Kijk wat er gebeurt als er dieren en/of spullen van de ijsberg rollen. Wat doen de voorwerpen? Blijven zij drijven of zinken ze. Laat de leerlingen dit ook zelf ervaren in een hoek waar je deze opstelling neerzet zodat ze zelf op onderzoek uit kunnen gaan.  

Wist je dat je op de website van uitgeverij Gottmer ook een bouwplaat kan downloaden bij dit prentenboek? De kinderen kunnen dan hun eigen Mama en Kleine pinguïn maken.

Praktische informatie

Titel: Goed zo, mama!
Auteur en illustrator: Chris Haughton
Uitgever: Gottmer, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 14,99

Dit prentenboek ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.