Fictieboeken, Recensies

Gespot – Jack & Twitch en de jacht op de lammergier

Gespot - Jack & Twitch en de jacht op de lammergier

Tippi sprong overeind en schreeuwde, alsof ze bijna knapte omdat ze zich zo lang had moeten inhouden: ‘Er komt een lammergier aan!’
– Uit: ‘Gespot – Jack & Twitch en de jacht op de lammergier

Jack redt een gewonde kat en vermoedt al snel dat dit het werk is van een dierenbeul. Vastberaden gaat hij op onderzoek uit.

Zijn vriend Twitch hoort dt er een lammergier onderweg is naar Poeldal. Is die zeldzame vogel ook in gevaar?

Ze stuiten op een duister complot. Kunnen Jack en Twitch de zaak oplossen voor het te laat is?

Wat vind ik van dit boek?

Gespot – Jack & Twitch en de jacht op de lammergier‘ is het tweede deel in de serie van Twitch. Om dit deel te lezen is het lezen van het eerste deel niet noodzakelijk. Het eerste deel geeft wel inzicht in het ontstaan van de vriendschap tussen Twitch en Jack. Mocht je hier meer over willen weten? Kijk dan naar de recensie van Twitch en de vlucht van de ijsvogel.

Gespot – Jack & Twitch en de jacht op de lammergier‘ springt je als lezer meteen in het oog door het opvallende kleurgebruik. Op de kaft zijn er heldere kleuren gebruikt en de rug van het boek heeft een in het oog springende blauwe kleur. De illustratie op de voorkant van het boek geeft je meteen een doorkijkje in Het Avesbos, een belangrijke plek in deze boekenserie.

Het boek begint met twee paginagrote kaarten. De eerste van Het Avesbos en de tweede van Poeldal, de woonplaats van Twitch, Jack en hun vrienden. Dit zorgt ervoor dat je als lezer meteen een overzicht hebt van de meest voorkomende plaatsen in het verhaal. Daarnaast is er bij elk hoofdstuknummer een illustratie te vinden van een vogelsoort, als leek in de vogelwereld had ik het fijn gevonden als er ergens terug te vinden is weke vogelsoorten getekend zijn.

Waar ‘Twitch en de vlucht van de ijsvogel‘ draaide om het leven van Twitch en vanuit zijn standpunt verteld werd, is ‘Gespot – Jack & Twitch en de jacht op de lammergier‘ een verhaal door de ogen van Jack. In het begin moest ik best even wennen aan deze verandering, maar eenmaal gewend was het een fijne ervaring om meer over Jack te weten te komen.

Het verhaal is spannend geschreven. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op, waardoor je als lezer als het ware door het boek heen vliegt. Qua spanning in het verhaal is dit boek aan te raden voor lezers vanaf tien jaar. Mocht je als lezer helemaal fan zijn van deze boeken, kan ik alvast vertellen dat er in het Engels ook al een derde boek verschenen is. Ik kijk uit naar de datum waarop deze in het Nederlands gaat verschijnen.

Praktische informatie

Titel: Gespot – Jack & Twitch en de jacht op de lammergier
Auteur: M.G. Leonard, vertaald door Maria Postema
Uitgever: Lannoo, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 16,99

Het boek ‘Gespot – Jack & Twitch en de jacht op de lammergier‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Lannoo, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.