Geheim agent Max
Fictieboeken, Gastblogger Balou, Recensies

Geheim Agent Max

Geheim agent Max

‘WOW!’ roept Max wanneer hij zijn hotelkamer ziet. Dit is geen kamer, dit is een balzaal! ‘Het lijkt wel de kamer van de president van Amerika.’ zegt hij. De vrouw die met hem is meegelopen om zijn rugzak te dragen, geeft hem een knipoog. ‘Dit is de Junior Ssssswiete. Onze mooiste kamer. Met uitzicht op het Binnenhof. Geniet ervan.’ 
– Uit: ‘Geheim agent Max

Er is een nieuwe geheim agent… geheim agent Max! 

Het is zomer en alle vrienden van Max zijn met vakantie. Zelfs zijn oma is weg. Ze is geheim agent en is op een ZGM, een Zeer Geheime Missie. Ze krijgt daarbij hulp van een andere geheim agent, opa Faisel. Max heeft beloofd Faisels moestuin water te geven. Bij het tuinhuisje ontmoet hij robot Gember. Ze is een uitvinding van Faisel, alleen werkt ze nog niet helemaal goed. Dan wordt Gember ontvoerd door de baas van de beveiliging van het Ministerie van Geheime Zaken. Zij wil Gember inzetten als bewakingsrobot. Max moet de robot gauw terughalen voor het verschrikkelijk misgaat…  

Wat vind ik van dit boek?

Geheim agent Max‘ is het eerste boek dat ik heb gelezen van Manon Sikkel. Wat een topschrijfster is dit! Het boek leest makkelijk weg en heeft een fijn lettertype voor beginnende lezers en kinderen met dyslexie. De illustraties zijn gemaakt door Katrien Holland. Deze breken de teksten en ondersteunen ook het verhaal goed. Dit zorgt ervoor dat je wordt meegenomen in het verhaal.  

Het verhaal van ‘Geheim agent Max‘ gaat over Max. Zijn oma is geheimagent. Tijdens de zomervakantie past Max op de tuin van een geheim agent en dan gaat er van alles mis.  Max wil de problemen oplossen en komt dan in Den Haag terecht in het super deluxe Hotel Des Indes. Hij gaat op onderzoek uit en komt dan te recht op het Binnenhof. Laat je meeslepen in het pakkende verhaal van Max de geheimagent. 

Het is een spannend boek dat goed voor te lezen is in de groepen 3, 4 en 5. 

Lesidee bij ‘Geheim agent Max’

Laat de leerlingen brainstormen over een missie als geheim agent. Laat de kinderen vervolgens een kortverhaal schrijven met zichzelf als geheim agent in de hoofdrol.

De locaties die in dit boek voorkomen, zijn echt terug te vinden in Nederland. Koppel een aardrijkskunde/studievaardigheden les aan het lezen van dit boek. Kunnen de kinderen op de kaart de locaties vinden? En kunnen zij op internet nog meer informatie over deze locaties vinden?

Praktische informatie

Titel: Geheim agent Max
Auteur: Manon Sikkel
Illustrator: Katrien Holland
Uitgever: Luitingh-Sijthoff, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Geheim agent Max‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Luitingh-Sijthoff, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Balou. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan snel naar deze pagina