Gedichtenbundels, Prentenboeken

Allemaal vriendjes

Ben je al een tijdje
naar een leuke vriend op zoek
ga dan naar de boekenkast
en zoek een prachtig boek
want als je je alleen voelt
is het echt ontzettend fijn
dat er op de wereld
zo veel leuke boeken zijn!

Bovenstaand stukje is een citaat uit het eerste versje van het boek Allemaal vriendjesDit boek is geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder. Marianne Busser en Ron Schröder hebben in dit boek versjes over vriendschap geschreven. Dit boek past dus helemaal binnen het thema van de Kinderboekenweek. Het gaat over allerlei soorten vriendjes: vriendjes die je krijgt als je bijvoorbeeld knikkers mee hebt, vriendjes in de vorm van een beschermmonster, vriendjes die heel erg op jou lijken, vriendjes met wie je soms een beetje ruzie hebt, vriendjes die je zoekt met een advertentie, vriendjes die je in het geheim hebt en nog veel meer vriendjes.
Elk versje heeft een mooie achterliggende gedachte waarover je in gesprek kunt gaan en dat maakt dit boek niet alleen geschikt voor de onderbouw, maar zeker ook voor de midden- en misschien zelfs wel de bovenbouw.

Mark Janssen is bij dit boek verantwoordelijk voor alle illustraties en deze heeft hij heel mooi vorm gegeven. Op de omslag van het boek heeft hij allemaal kinderen getekend die op de een of andere manier iets met elkaar te maken hebben. Wat hierbij heel goed is, is dat er diversiteit is te zien bij de getekende kinderen: kinderen met een hoofddoekje, kinderen met een andere huidskleur en kinderen met bijvoorbeeld een andere huiskleur. Dit zorgt ervoor dat de kinderen die met dit boek in aanraking, zichzelf ook kunnen identificeren met het boek. Daarnaast zijn de illustraties in Allemaal vriendjes ook erg mooi. De illustraties beslaan steeds twee pagina’s en hebben bijna een betoverende werking. Je blijft naar de illustraties kijken en steeds weer zie je andere dingen in de illustraties. Mark, ik ben fan van je werk!

Allemaal vriendjes is geschikt als voorleesboek voor kinderen vanaf 4 jaar en is goed zelf te lezen door kinderen met een leesniveau vanaf midden groep 4 (ongeveer 7 jaar).

Titel: Allemaal vriendjes
Schrijver: Marianne Busser en Ron Schröder
Illustrator: Mark Janssen
Uitgeverij: Uitgeverij Moon
Prijs: € 4,99

Ik kocht dit boek voor € 4,99 bij de Bruna op City Plaza in Nieuwegein.

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!