Fictieboeken, Leren lezen, Recensies

Pip danst door!

Ze buigt voorover, zo ver ze kan. Eerst raakt ze haar ene voet aan. Dan haar andere voet. Daarna strekt ze haar rug en steekt ze haar armen in de lucht.

Pip danst door‘ is een verzamelboek met daarin drie eerder verschenen verhalen over Pip: ‘Pip geeft niet op’, ‘Pip is hip’ en ‘Pip danst op het ijs’.

De verhalen van Pip gaan over het meisje Pip. Pip zit op ballet en heeft het daar heel erg naar haar zin. In het eerste verhaal in dit boek kijkt Pip naar een film over het meisje Lotta. Lotta danst bij het circus samen met haar hondje. Als Pip dat ziet, wilt zij ook graag een hondje hebben. Als een geluk bij een ongeluk wordt de ballettas van Pip gestolen door hondje Bella. Wanneer het baasje van Bella de tas terug komt brengen, vertelt zij dat Bella puppy’s heeft gehad. Pip en haar zus krijgen van haar moeder één van de puppy’s en ze noemen hem Mik. Mik blijft Pip in de andere verhalen volgen. In de andere verhalen pimpt Pip zelf haar balletpakje op, krijgt ze balletles van een strenge dansjuf en leert Pip schaatsen.

Pip danst door‘ is geschikt voor lezers met een eindniveau van AVI M4. In de basis is dit een niveau wat lezers halverwege groep 4 behaald hebben, maar soms is dit niveau al eerder behaald of wordt het niveau pas later behaald. Ieder kind leert immers lezen op zijn of haar eigen tempo.

Titel: Pip danst door
Schrijver: Vivian den Hollander
Illustrator: Saskia Halfmouw
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Prijs: € 13,99

Het boek ‘Pip danst door‘ ontving ik als recensie-exemplaar van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv, hier is Van Holkema & Warendorf onderdeel van. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.