Fictieboeken, Recensies

Mijn broer en ik

Vandaag moet het gebeuren, want het zal heel warm worden. Zo warm dat je alleen maar kan denken aan Raket-ijsjes eten, een duik in het zwembad nemen en weer een Raket-ijsje eten.
– Uit: ‘Mijn broer en ik

Mijn broer en ik

Mijn broer en ik‘ gaat over Amira en haar broer Adam. Amira en Adam hebben zomervakantie. Het schijnt de warmste dag van de hele vakantie te worden en Amira wilt graag dat Adam eindelijk met haar mee gaat naar het zwembad. Maar Adam wilt niet mee, hij verzint steeds weer een ander smoesje: hij kan niet tegen chloorwater, hij kan niet tegen warmte, hij moet naar de dokter. Uiteindelijk krijgt Amira Adam zover dat hij toch mee gaat naar het zwembad. Adam heeft het erg naar zijn zin, maar opeens begint hij raar te doen. Wat zou er met hem aan de hand zijn?

Het boek ‘Mijn broer en ik‘ heb ik met veel plezier gelezen. Het is een dun boekje en je vliegt zo door het verhaal heen. Als lezer leef je mee met Amira en snap je heel goed dat zij het jammer vindt dat haar broer steeds niet mee wilt zwemmen. Wanneer het eindelijk lukt, voel je haar blijdschap. Zodra je leest dat haar broer raar gaat doen in het zwembad wil je snel doorlezen, want je wilt te weten komen wat er met Adam aan de hand is.

Abdelkader Benali heeft dit boek geschreven als een filosofisch kinderboek. Naar aanleiding van het (voor)lezen van dit boek, kun je met kinderen in gesprek gaan over de toekomst. Wat is het verschil tussen echt en onecht? Waarom zouden mensen robots in huis nemen?
Mijn voorspelling is dat hier heel

Praktische informatie

Titel: Mijn broer en ik
Auteur: Abdelkader Benali
Uitgever: Querido
Prijs: € 4,95

Het boek ‘Mijn broer en ik‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Querido. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.