Fictieboeken

Keesie Kippenkop – De rioolridder

Keesie kijkt naar Daan. Die komt steeds dichterbij. Een heleboel gedachten schieten door Keesies hoofd. De hand trekt ongeduldig aan zijn arm. Keesie laat zich meetrekken. Hij weet niet waarom. Hij weet alleen dat hij weg wil.

Keesie Kippenkop – De rioolridder‘ gaat over Keesie Kippenkop. Keesie zit overdag vaak te dromen, let op school niet goed op, denkt aan de gekste dingen en maakt soms rare opmerkingen. Op school heeft Keesie het niet makkelijk: hij wordt gepest door Limbo, Daan en Pieter. Als Keesie een spreekbeurt moet houden over ratten, gaat dat niet zo goed als hij voorbereid heeft. Voor Limbo en zijn vrienden is dit weer een reden om Keesie te pesten. Zal Keesie aan ze kunnen ontsnappen? Durft hij voor zichzelf op te komen? En waarom is de titel van het boek ‘De rioolridder?’ Als je het boek gaat lezen, kom je het te weten!

Keesie Kippenkop – De rioolridder‘ is geschreven door Jozua Douglas. Jozua Douglas heeft al meerdere kinderboeken geschreven en is de auteur van het Kinderboekenweekgeschenk 2018. ‘Keesie Kippenkop – De rioolridder‘ heeft Jozua Douglas leuk geschreven. Er zit spanning in het verhaal, maar er zitten zeker ook momenten in waarom ik hard heb moeten lachen. Dit boek is geschreven voor kinderen vanaf 7 jaar. Vanaf deze leeftijd kunnen de kinderen dit verhaal zelf lezen. De zinnen zijn niet te lang en elke zin begint steeds weer op een nieuwe regel. Daarnaast worden er afwisselende lettertypes gebruikt én staan er leuke illustraties in het boek. Kortom: ik ben erg enthousiast over dit boek.

Titel: Keesie Kippenkop – De rioolridder
Schrijver: Jozua Douglas
Illustrator: Hugo van Look
Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein
Prijs: € 13,99

Keesie Kippenkop – De rioolridder‘ is één van de boeken die ik gelezen heb voor de Boekenbingo 2019. Dit boek kocht ik bij de Bruna in Vianen.