Fictieboeken

Gevaar op grote hoogte

Opeens voel je een stevige vuist om je arm. Het is de potige bewaker die eerder naar je staarde. ‘Ben jij Taylor?’ vraag hij.

Zeg je: ‘Neil Taylor, dat ben ik,’ ga dan naar de volgende pagina.
Zeg je: ‘Nee, ik ben Shelly Black,’ ga dan naar pagina 14.

Gevaar op grote hoogte‘ is het nieuwste boek van Jack Heath. Jack Heath is bekend van de boeken ‘300 minuten‘ en ‘400 minuten‘. In deze boeken staan spanning en ontsnappen aan gevaar centraal. Waar de vorige twee boeken van Jack Heath bestonden uit losse verhalen, is ‘Gevaar op grote hoogte‘ heel anders opgesteld.

Gevaar op grote hoogte‘ begint met een hoofdstuk. Na dit hoofdstuk krijg jij als lezer de keuze wat er met het verhaal gaat gebeuren. Eén van deze keuzes lees je in de quote bovenaan deze recensie. Op deze manier zijn er door het hele boek heen keuzes die jij als lezer moet gaan maken. Jij hebt dus het lot van de hoofdpersoon in handen. In totaal zijn er dertig spannende verhaallijnen in het boek en probeer je steeds in dertig minuten aan het gevaar te ontsnappen. Elk verhaal eindig met de allesbeslissende vraag: overleeft de hoofdpersoon het of sterft hij?

Persoonlijk vind ik het erg leuk dat de lezers het heft in eigen hand moeten nemen. Zelf raakte ik hierdoor erg gemotiveerd om het verhaal te gaan lezen en te achterhalen hoe het af zou lopen, daarnaast werd ik ook steeds meer nieuwsgierig naar de andere verhalen. Inmiddels heb ik al een hoop verhaallijnen gevolgd, maar ik heb ze nog steeds niet alle dertig gehad.
Dit boek is geschreven vanuit het ik-perspectief, daardoor vind ik het boek nog meer aanspreken en kun je je echt inleven in de hoofdpersoon.
Kortom, ik ben enthousiast over dit boek. ‘Gevaar op grote hoogte’ vind ik een geschikt boek voor kinderen in groep 7 en 8 van de basisschool. Na de kerstvakantie gaat dit boek mee naar school om in mijn klas door mijn leerlingen gelezen te worden.

Titel: Gevaar op grote hoogte
Schrijver: Jack Heath
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Prijs: € 10,00

Het boek ‘Gevaar op grote hoogte’ ontving ik als recensie-exemplaar van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv, hier is Van Holkema & Warendorf onderdeel van. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.