Fictieboeken, Leren lezen

De Effies naar de top!

‘Ben je in vorm?’ vraagt Bas. Jordi haalt zijn schouders op. Ik heb deze week extra getraind. Maar AVV speelt erg goed, heb ik gehoord.

De Effies naar de top!‘ is een verzamelboek met daarin drie eerder verschenen verhalen over De Effies: ‘Op naar de top’, ‘Een mooie actie’ en ‘Een knal tegen de bal’.

‘De Effies’ gaat over Bas met zijn voetbalteam. Samen beleven ze herkenbare en sportieve avonturen. Bas en zijn vrienden spelen een belangrijke wedstrijd tegen een wel heel sterke tegenstander, ze verkopen loten voor het goede doel en ze krijgen nieuwe shirts waarmee het team op de foto gaat.

De Effies naar de top!‘ is geschikt voor lezers met een leesniveau van AVI E4. In de basis is dit een niveau wat lezers eind groep 4 behaald hebben, maar soms is dit niveau al eerder behaald of wordt het niveau pas later behaald. Ieder kind leert immers lezen op zijn of haar eigen tempo.

Dit boek zal met name jongens die leren lezen aanspreken, omdat het gaat over een herkenbare situatie: het spelen in een voetbalteam en alles wat daarbij komt kijken. Ik ben wel van mening dat hierin nog een slag te behalen valt. In het team van Bas speelt namelijk maar één meisje mee, Kim, wat mij betreft mogen dit nog meer meisjes worden. Voetbal is namelijk ook een prima sport voor meiden.

Titel: De Effies naar de top!
Schrijver: Vivian den Hollander
Illustrator: Saskia Halfmouw
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Prijs: € 13,99

Het boek ‘De Effies naar de top!‘ ontving ik als recensie-exemplaar van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv, hier is Van Holkema & Warendorf onderdeel van. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.