Fictieboeken, Recensies

Elvis & Jones

Elvis & Jones

Op het schoolplein kijkt Elvis zijn zusje ernstig aan. ‘Denk erom, je mag aan niemand vertellen wat we gevonden hebben en na school gaan we meteen naar huis, oké?’
– Uit: ‘Elvis & Jones

Elvis en Jones wonen in een oud huis in het centrum van Amsterdam. Hun vader is rechercheur bij de politie en hun moeder is kunstschilder. Op een dag vinden ze een roestig oud doosje op zolder. Daarin zit een brief, die in 1967 is geschreven door een meisje genaamd Hannah. Op de dag van haar verhuizing heeft ze een speurtocht gemaakt voor de kinderen die na haar in haar geliefde huis zullen komen wonen. Voor Elvis en Jones dus!

Broer en zus aarzelen geen moment en besluiten de aanwijzingen uit de brief op te volgen, ook al vindt Elvis het best spannend om ’s nachts bij volle maan zijn kamer uit te sluipen en moet Jones steeds héél nodig plassen als ze nerveus is. Het is het begin van een spannende zoektocht die leidt naar een stokoude misdaad die hun vader nodig moet oplossen…

Houd je van boeken spanning en avontuur? Kijk dan eens naar deze boeken!

Wat vind ik van dit boek?

Elvis & Jones‘ is een spannend en vlot geschreven boek voor kinderen vanaf zeven jaar. Het verhaal zal erg aanspreken op de beleving van de kinderen, want het verhaal wordt vormgegeven aan de hand van een speurtocht. En wat vinden kinderen nou leuker en spannender dan een speurtocht? Wat leuk gedaan is, is dat de gewone teksten worden afgewisseld met geschreven briefjes. Hierdoor gaat het speurtochtidee nog meer leven bij de lezers.

Het boek ‘Elvis & Jones‘ is geschikt als voorleesboek en als zelfleesboek. Het lettertype heeft een prettige grootte en de hoofdstukken zijn niet te lang en als ze wel wat langer zijn, zijn ze in meerdere delen verdeeld zodat je op een mooi moment kunt stoppen met (voor)lezen.

Praktische informatie

Titel: Elvis & Jones
Auteur: Jeroen van Koningsbrugge & Marie-Claire Witlox
Illustrator: Kim White
Uitgever: Van Goor
Prijs: € 17,50

Het boek ‘Elvis & Jones‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Van Goor, onderdeel van uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.