Prentenboeken, Recensies

Een tractor voor Tim

Een tractor voor Tim

Tim krijgt drie zoenen van mama, drie zoenen van papa, drie likjes van Boris én een reuzegroot cadeau.
‘Van ons alle drie samen,’ lacht mama.
‘Dank je wel,’ zegt Tim.
Hij kan niet wachten om zijn cadeau uit te pakken.
– Uit: ‘Een tractor voor Tim

Tim droomt ervan om later boer te worden en met een echte tractor rond te rijden. Op zijn derde verjaardag gaat zijn wens vroeger dan verwacht in vervulling. VROEM VROEM!

Wat vind ik van dit boek?

“Lang zal hij leven, lang zal hij leven, lang zal hij leven in de gloria”
Hieperdepiep hoera! Tim mag drie kaarsjes uitblazen en als cadeau krijgt hij een tractor van zijn ouders én hond Boris. Vervolgens stapt Tim op zijn tractor en gaat hij op avontuur. Hij gaat langs alle dieren van de boerderij en neemt hun ook mee op zijn tocht. 

In dit boek staat het thema ‘boerderij’ centraal, dat is aan alles te zien: de plek waar het verhaal zich afspeelt, de personen en dieren die Tim tegenkomt en de illustraties ademen de boerderijsfeer. Over de illustraties gesproken; ik ben van mening dat deze heel goed zijn vormgegeven. Een witte achtergrond met de belangrijkste voorwerpen in kleur en op groot formaat. Dit zorgt ervoor dat je als (voor)lezer echt kan focussen op de details die van belang zijn voor het verhaal en dat er verder weinig afleidende factoren zijn. Ook bij de verdere vormgeving van het boek, komt het boerderij-thema weer naar voren: de modderige bandensporen op de schutbladen zijn daar een voorbeeld van. 

Dit boek is een echte aanrader voor peuters en kleuters, gezien het begin van het boek is ‘Een tractor voor Tim‘ uitermate geschikt als cadeautje voor iemand die ook drie jaar mag worden!

Wil je meer boeken lezen binnen het boerderij thema? Kijk dan eens op deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Een tractor voor Tim
Auteur en illustrator: Guido van Genechten
Uitgever: Clavis, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 15,95

Het boek ‘Een tractor voor Tim‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Clavis, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!