Prentenboeken, Recensies

Een miljoen biljoen Kerstmannen

Een miljoen biljoen Kerstmannen

De Kerstman was welkom in alle huizen, en toverde met zijn cadeautjes een glimlach op de gezichten van alle mensen.
– Uit: ‘Een miljoen biljoen Kerstmannen

Lang geleden was er maar één Kerstman. Maar er kwamen steeds meer ouders en steeds meer kinderen en steeds meer cadeautjes, dus die Kerstman kreeg het veel te druk. Misschien zijn er ook wat extra Kerstmannen nodig?

Een miljoen biljoen Kerstmannen‘ is een prentenboek over Kerstmis. Ben je op zoek naar meer boeken met dit onderwerp? Kijk dan eens op deze pagina.

Wat vind ik van dit boek?

Als groot liefhebber van Kerstmis, kon ik niet anders dan blij zijn toen het eerste kerstboek van dit jaar op de deurmat viel. Ik kon dan ook niet wachten om in ‘Een miljoen biljoen Kerstmannen‘ te beginnen.

Laat ik beginnen met de illustraties; de techniek die Marika Mijala heeft gebruikt bij dit boek, zie je niet heel veel in prentenboeken. De illustraties lijken gemaakt te zijn met vetkrijt, op sommige plekken zijn de kleuren dekkend, op sommige plekken zie je de witte ondergrond erdoorheen. De illustraties doen kinderlijk aan, maar dat doet geen afbreuk aan de rest van het boek.

Dan het verhaal van ‘Een miljoen biljoen Kerstmannen‘; dit is geen boek dat je voor moet lezen aan kinderen die nog heilig geloven in de magie van de Kerstman. Want die droom wordt in de loop van het boek al snel lekgeprikt. Het verhaal zelf is mooi bedacht: eerst redt de Kerstman het prima in zijn eentje want er zijn weinig mensen op de wereld, daarna gaat de Kerstman zich splitsen omdat hij het niet in zijn eentje aankan; er komen meer Kerstmannen bij. Maar daarna gaat dus de Kerst-magie verbroken worden: volwassenen (ouders) worden ingeschakeld om cadeautjes te kopen voor hun kinderen. Je kunt dit boek dus wel voorlezen aan kinderen die al wat ouder zijn en de situatie rond Kerst, Kerstmannen en cadeau’s begrijpen.

Praktische informatie

Titel: Een miljoen biljoen Kerstmannen
Auteur: Hiroko Motai
Illustrator: Marika Maijala
Uitgever: Clavis, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 16,95

Het boek ‘Een miljoen biljoen Kerstmannen‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Clavis, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Een gedachte over “Een miljoen biljoen Kerstmannen”

Reacties zijn gesloten.