Fictieboeken, Recensies

Een magische kerst

Een magische kerst

Eén voor één kwamen we weer bij. Voor mijn snuit zag ik twee typetjes staan: klein en slang, een mannetje en een vrouwtje die bizarre groene pakjes droegen met streepjessokken eronder. Oja, en puntmutsjes met een rinkelbelletje.
– Uit: ‘Een magische kerst

Vrij op kerstavond? Als het aan opa Wervelwind ligt, komt daar voor Thea, Klem en Geronimo helemaal niets van in. Er zal doorgewerkt moeten worden! Het ware kerstgevoel is voor hen dit jaar dan ook ver te zoeken…
Maar dan gebeurt er plotseling iets wat je normaal alleen in sprookjes tegenkomt: uit het niets verschijnen er twee elfjes van de Kerstman die de drie meenemen op een muizenissige reis helemaal naar de Noordpool.

Wil je meer boeken lezen over Kerst? Kijk dan op deze pagina.

Wat vind ik van dit boek?

Kerstmis, mijn favoriete tijd van het jaar. Dit gecombineerd met een leesboek maakt mij natuurlijk helemaal blij.

De boeken van Geronimo Stilton zijn uitermate geschikt voor kinderen die niet zo van lezen houden. De afwisseling tussen tekst en illustraties, de verschillende lettertypes en de korte hoofdstukken maken ‘Een magische kerst‘ een feestje om te lezen.

Een magische kerst‘ is geschikt als voorleesboek voor kinderen vanaf zeven jaar en om zelf te lezen voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar.

Praktische informatie

Titel: Een magische kerst
Auteur: Geronimo Stilton
Uitgever: De Wakkere Muis
Prijs: € 10,95

Bij onderstaande link zie je de vorige uitgave van dit boek staan. Wanneer je hierop klikt, kom je op bol.com terecht bij de nieuwe uitgave (die van deze recensie) en zie je de prijs staan van € 10,95.

Het boek ‘Een magische kerst‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij De Wakkere Muis, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.