Prentenboeken, Recensies

Een leeuw als Leonard

Een leeuw als Leonard

Sommigen denken dat er maar één manier is om een leeuw te zijn.
– uit: ‘Een leeuw als Leonard

Het prentenboek ‘Een leeuw als Leonard‘ gaat over Leonard de leeuw. Het boek begint met de opvatting dat sommige mensen zeggen dat er maar één manier is om leeuw te zijn. Leonard bewijst echter het tegenovergestelde: hij is lief, houdt van wandelen in zijn eentje, maakt gedichten met zijn gedachten en sluit vriendschap met een eendje. Vervolgens komen de wilde leeuwen langs en zeggen tegen Leonard dat hij wild moet zijn. Leonard gaat bedenken of hij wilt veranderen in een wilde leeuw of liever zichzelf blijft.

Een leeuw als Leonard‘ is een prentenboek waar een heel mooie gedachte achter schuilt. Leonard verwoordt deze gedachte op de volgende manier: Laat niemand je vertellen dat ze weten hoe het moet. Er zijn zoveel manieren om jezelf te zijn, en allemaal zijn ze goed. Dit is gedachte die zeker het delen en bespreken waard is met kinderen. Hoe vaak gebeurt het niet dat kinderen gedrag van anderen overnemen omdat dat stoer is? Ga met kinderen in gesprek en leg ze aan de hand van dit boek uit dat het juist mooi is om jezelf te zijn, met alle eigenaardigheden en eigenschappen erbij hoe vreemd deze dan ook mogen zijn. Jij mag er zijn!

Naast dat ik de boodschap van ‘Een leeuw als Leonard‘ mooi vind, is het boek ook mooi vormgegeven. Er wordt maar van een paar kleuren gebruik gemaakt, maar op elke pagina weet de illustrator de sfeer te scheppen die je meeneemt in het boek en in het verhaal van Leonard. Door de boodschap die in dit verhaal verstopt zit, wordt ‘Een leeuw als Leonard‘ zowel voor jonge als oudere lezers een geschikt boek.

Praktische informatie

Titel: Een leeuw als Leonard
Auteur: Ed Vere (vertaald door Edward van de Vendel)
Uitgeverij: Querido
Prijs: € 15,99

Het boek ‘Een leeuw als Leonard‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Querido. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Wil je meer boeken lezen met dieren in de hoofdrol? Kijk dan eens naar deze boekrecensies.

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!