Een klein avontuur
Gastblogger Britt, Prentenboeken, Recensies

Een klein avontuur

Een klein avontuur

‘Wil je niet lekker naar buiten, Suus?’ vraagt mama soms.
Maar Suus antwoordt altijd: ‘Nee, ik blijf liever binnen. Op tv zie ik mooie avonturen! Buiten is het supersaai en buiten word je vies.’

– Uit: ‘Een klein avontuur

Suus kijkt het liefst tv, samen met haar luie kater Koos. Zo worden ze niet vies en beleven ze toch spannende avonturen. Maar wat zien ze daar? Er vliegt een vlinder langs het raam. En Suus probeert Koos te vangen! Voor ze het weten tuimelen ze door het open raam naar buiten… waar de échte avonturen zijn!

Wat vind ik van dit boek?

Bij het zien van ‘Een klein avontuur‘ was ik al direct geprikkeld. Wat een lieve en warme kaft! Ook wanneer je het boek openslaat blijft deze warmte de doorlopende lijn in alle illustraties. Er worden veel natuurlijke kleurtinten gebruikt, waarvan ik zelf ook al meteen weer zin kreeg in een fijne wandeling door de natuur.

Het verhaal van ‘Een klein avontuur‘ leest heerlijk vlot. De zinnen zijn kort, maar krachtig. De beginsituatie in het boek is heel herkenbaar: Suus wil liever binnen blijven en op televisie avonturen kijken dan dat ze naar buiten gaat. Wanneer ze toch per ongeluk buiten terecht komt, komt ze terecht in een klein avontuur. Buiten blijkt het helemaal niet zo ‘saai’ te zijn als Suus dacht.

Het boek lees je in een korte tijd uit, wat het geschikt maakt voor jonge kinderen (vanaf 3 jaar) of kleuters met een korte spanningsboog. Ook is ‘Een klein avontuur‘ geschikt om vaker te herhalen. Ik verwacht dat het kindje aan wie dit boek voorgelezen wordt, gelijk enthousiast wordt om mee de natuur in te gaan!

Praktische informatie

Titel: Een klein avontuur
Auteur: Michelle Leuveld
Illustrator: Petra Gerritsen
Uitgever: Moon, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 16,99

Het boek ‘Een klein avontuur‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Moon, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Britt. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan naar deze pagina