Fictieboeken, Gastblogger Balou, Leren lezen, Recensies

Een kat in de bus

Een kat in de bus

fien loopt naar de bus. 
wat is dat? 
een oor? 
en nog een oor? 
oom ben! Roept ze. 
kijk een kat in de bus.  
– Uit: ‘een kat in de bus

De oom van Fien heeft een bus, die zit vol pakjes. Hij gaat van huis naar huis, voor elk huis heeft hij een pakje. Fien mag een dag mee. En nét die dag …. Zit er een kat in de bus. Van wie is die kat? 

Wat vind ik van dit boek?

Een kat in de bus‘ is een boek voor beginnende lezers. Jolanda Horsten heeft dit boek superleuk geschreven en het boek sluit goed aan bij het thema beroepen. Dit boek gaat bij mij in de klas in de boekenkast een mooi plekje krijgen, zodat de kinderen die er al aan toe zijn zelf het boek kunnen lezen. Ook kan dit boek goed worden ingezet om met een groepje samen te lezen.

Jolanda Horsten heeft ‘Een kat in de bus‘ geschreven op het leesniveau voor kinderen met een leesniveau van midden groep 3, dit houdt in dat de kinderen die de beginselen van het lezen onder de knie hebben met dit leesboek uit de voeten kunnen. Natuurlijk hebben ze hierbij soms begeleiding nodig van hun ouder(s) of leerkracht.

Lesidee bij ‘een kat in de bus’

Maak van de rekenhoek in de klas een postkantoor. Laat de kinderen postpakketjes maken en tijdens het buitenspelen kunnen zij de pakjes bezorgen bij de “huizen” die de kinderen zelf tekenen met stoepkrijt. Zo kunnen kinderen allemaal in een huisje wonen en post ontvangen. 

Praktische informatie

Titel: Een kat in de bus
Auteur: Jolanda Horsten
Illustrator: Gertie Jaquet
Uitgever: Zwijsen, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 7,99

Het boek ‘Een kat in de bus‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Zwijsen, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Balou. Wil je meer recensies van haar hand lezen? Ga dan snel naar deze pagina