Gastblogger Jo, Prentenboeken, Recensies

Een corso vol verrassingen

Een corso vol verrassingen

Buren, vrienden, kennissen, die kwamen helpen daar en na heel veel dagen lassen, was het geraamte bijna klaar daarna gingen ze met kippen gaas en piepschuim aan de slag de corsowagen groeide steeds iets verder, elke dag.
– Uit: ‘Een corso vol verrassingen

Opa Bas bouwde jarenlang fanatiek mee aan de wagens van het Bloemencorso Bollenstreek. Maar nu wordt hij ouder en gaat dat tot zijn spijt niet meer. Gelukkig bedenken zijn twee kleinkinderen een heel goed plan: zij gaan opa Bas een flink in het zonnetje zetten. Ze maken, samen met een heleboel andere lieve mensen, een corsowagen speciaal voor hem. Dat zal een grote verrassing zijn… We kunnen niet wachten tot de optocht begint! 

Wat vind ik van dit boek?

Een corso vol verrassingen

In onze boekenkast zijn al behoorlijk wat boeken te vinden van het duo Busser & Schröder, ook ‘Een corso vol verrassingen‘ is direct bij de verzameling bijgezet! De kaft spat van vrolijkheid bijna uit elkaar. Het boek staat vol levendige, vreugdevolle illustraties gemaakt door Lisa van Winsen. Tijdens het lezen wordt er veel aangewezen en benoemd door de meiden van 5 en 7 jaar. 

Een corso vol verrassingen

Het verhaal op rijm is net zo vrolijk, wie wordt er niet blij van een opa die enorm verrast wordt door zijn kleinkinderen? Bovendien biedt het verhaal een leuk kapstokje om te praten over het Bloemencorso dat wij wel eens bezocht hebben en over een ander verrassen. Hoe zou jij dit doen en hoe zou je zelf verrast willen worden?

Een corso vol verrassingen‘ is perfect voor kinderen vanaf een jaar of 3, door de mooie prenten en het toegankelijke verhaal op rijm. 

Praktische informatie

Titel: Een corso vol verrassingen
Auteur: Marianne Busser & Ron Schröder
Illustrator: Lisa van Winsen
Uitgever: Moon, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 16,99

Het boek ‘Een corso vol verrassingen‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Moon, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Jo. Ben je benieuwd naar meer recensies van haar hand? Neem dan een kijkje op deze pagina.