Fictieboeken, Recensies

Een bloedstollende middernacht

Een bloedstollende middernacht

Ik verstopte me achter mijn bureau.
‘Help!’
De deur zwaaide open. In het binnenvallende licht van de gang zag ik het silhouet van een slanke knagerin. Ze hand lange zwarte haren die tot over haar schouders vielen en glansden als zijde.

– Uit: ‘Een bloedstollende middernacht

Op een avond wordt Geronimo overvallen door een donkere schaduw die hem vertelt dat het morgen … Halloween is. Het is Duifje Duistermuis! Hoe kan het ook anders, zij vindt niets leuker dan een potje griezelen! Maar ze heeft nog iets te vertellen, namelijk dat er een noodgeval is op het Schedelslot! Een mysterieuze verre voorknager van de Duistermuizen heeft lang, lang geleden een gi-ga-waardevol geheim verstopt ergens op het kasteel. Maar om het te ontdekken moet de familie zich aan nogal wat regeltjes houden, bijvoorbeeld dat ze pas mogen gaan zoeken als er een schrikkeljaar aanbreekt waarbij 30 oktober op een vrijdag valt. En laat dat nou net vandaag zijn. De speurtocht door het griezeligste kasteel van heel Muizeneiland kan beginnen!

Wat vind ik van dit boek?

Boeken van Geronimo Stilton: je kan er van houden of je hebt er niks mee. Maar ik houd er van. Ik geef toe, er zijn boeken waar veel meer diepgang in zit. Maar met de boeken van Geronimo Stilton krijg je bijna iedereen aan het lezen.
In ‘Een bloedstollende middernacht‘ wordt de tekst op een speelse manier weergeven. Het standaard lettertype wordt afgewisseld door andere lettertypes, verschillende groottes en diverse kleuren. Ook wordt er gebruik gemaakt van veel illustraties. Deze manier van schrijven doet mij erg denken aan graphic novels. Hier worden tekst en illustraties ook veelvuldig met elkaar afgewisseld.
Wat ik ook een pluspunt vind aan dit boek is dat het boek perfect aansluit bij Halloween, het boek is spannend en er wordt zelfs uitgelegd hoe je je tot heks of tot spook kan schminken.
Kortom, een prima boek om lezers meer leeskilometers te laten maken. Maar als je een boek zoekt waar meer een diepere verhaallijn in zit, zijn de Geronimo Stilton boeken niet geschikt.

Praktische informatie

Titel: Een bloedstollende middernacht
Auteur: Geronimo Stilton
Uitgeverij: De Wakkere Muis
Prijs: € 10,95

Het boek ‘Een bloedstollende middernacht‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij De Wakkere Muis. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Bekijk hier meer recensies van graphic novels.
Bekijk hier nog een recensie van Geronimo Stilton.