Kartonboeken, Prentenboeken, Recensies

Dribbels brandweerauto

Dribbels brandweerauto

‘Ik wil brandweerman worden, opa. Net als jij!’ zegt Dribbel.
– uit: ‘Dribbels brandweerauto

In ‘Dribbels brandweerauto‘ gaat Dribbel samen met opa naar de brandweerkazerne waar opa werkt. Daar gaan ze de auto wassen en mag Dribbel ook nog even in de brandweerauto. Hij mag zelfs het zwaailicht en de sirene aandoen.

Dribbels brandweerauto‘ sluit aan bij de Kinderboekenweek 2019 met als thema: Reis mee!. Voor meer informatie over de Kinderboekenweek 2019 neem je een kijkje op deze pagina.

Wat vind ik van dit boek?

Dribbel ken ik nog uit de tijd dat ik een klein meisje was. Ik deed dan ook even een kleine vreugdedans toen ik dit boek binnen kreeg. ‘Dribbels brandweerauto‘ is een kartonnen prentenboek geschikt voor onze allerjongste lezers. Het boekje heeft kartonnen pagina’s, weinig tekst en afbeeldingen in mooie, heldere kleuren. Alleen het hoognodige is afgebeeld met zo min mogelijk details. Wat het lezen voor kinderen extra leuk maakt, is de drukknop aan het einde van dit boek. Als je daar op drukt, gaat het zwaailicht branden en de sirene loeien. Heel fijn voor ouders: je kunt deze functie ook uitzetten.

Praktische informatie

Titel: Dribbels brandweerauto
Auteur: Eric Hill
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Prijs: € 12,99

Het boek ‘Dribbels brandweerauto‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Van Holkema & Warendorf, onderdeel van uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Wil je meer boeken zien die aansluiten bij de Kinderboekenweek? Neem dan een kijkje op deze pagina.