Fictieboeken, Recensies

Drakenstorm 2 – De verboden grot

Drakenstorm 2 - De verboden grot

Voetafdrukken. Er waren voetsporen in het zand, Cara. Iemand was net vóór ons nog daar geweest. En die sporen liepen regelrecht naar die dichtgemetselde deur… en dwars erdoorheen.
– Uit: ‘Drakenstorm 2 – De verboden grot

Cara en haar draak Zilverdief ontdekken een verboden grot. Ze voelen aan alles: daar wordt iets verborgen gehouden dat geheim moet blijven. Cara en Zilverdief zijn vastbesloten om te ontdekken wat dat is.

Wat vind ik van dit boek?

Wanneer boeken in setjes op de deurmat vallen als recensie-exemplaar, ontkom je er niet aan om na het lezen van het eerste boek, gelijk door te gaan met het tweede exemplaar. Vorige week kon je al mijn recensie lezen van Drakenstorm 1 – De drakenleerling lezen. Vandaag is mijn recensie van het tweede deel in deze serie aan de beurt. Ik zal in deze recensie regelmatig terugblikken op mijn eerdere ervaringen, dus lees ook zeker even de vorige recensie.

Waar het bij het eerste deel echt even duurde voor ik in het verhaal zat, zat ik er bij ‘Drakenstorm 2 – De verboden grot‘ direct in. Het verhaal begint ontzettend spannend, ik zal niet te veel spoilers geven, en die spanning bouwt zich het hele verhaal verder op. De gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op, waardoor je door het boek heen vliegt tijdens het lezen.

Waar ik aan het begin aan moest wennen, is dat dit boek niet langer gaat over Tomás en zijn draak IJzerschild. Het duurde ook even voor ik hun namen weer in het boek voorbij zag komen. Ik kan het echter wel waarderen dat dit boek vanuit een andere drakenziener verteld woord. Eerlijk gezegd ben ik ook wel nieuwsgierig geworden naar de verhalen van de andere drakenzieners. Ik weet dat het boek inmiddels ook een derde deel heeft ‘Drakenstorm 3 – Het duistere doolhof‘, dit boek komt dan ook op mijn verlanglijstje te staan.

Ik raad dit boek aan voor lezers vanaf ongeveer zeven jaar. Het boek is zowel geschikt als voorleesboek als boek om zelfstandig te lezen.

Praktische informatie

Titel: Drakenstorm 2 – De verboden grot
Auteur: Alastair Chisholm, vertaald door Laurent Corneille
Illustrator: Daniëlle Futselaar
Uitgever: Leopold, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 13,99

Het boek ‘Drakenstorm 2 – De verboden grot‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Leopold, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.