Fictieboeken, Recensies

Drakenstorm 1 – De drakenleerling

Drakenstorm 1 - De drakenleerling

Die ogen spoten vuur! En toen sperde zijn grote bek open en kwamen er twee rijen vlijmscherpe tanden tevoorschijn.
‘Tomásssss,’ klonk het sissens. Toms mond viel open. ‘Maak je klaar, Tomásssssss…’
– Uit: ‘Drakenstorm 1 – De drakenleerling

Tom ontdekt dat hij een Drakenziener is. Hij leert zijn eigen draak op te roepen, te verzorgen en hij leert drakenracen. Maar draken zijn verboden… Dus moet het in het diepste geheim gebeuren. Tom moet alles achterlaten: zijn huis, zijn ouders – alles om Drakenziener te worden. Kan hij dat wel?

Wat vind ik van dit boek?

Toen ik het boek ‘Drakenstorm 1 – De drakenleerling‘ ontving, was ik niet bijzonder enthousiast over dit boek. De omslag van het boek sprak mij niet aan, het onderwerp evenmin. Toch verdient elk boek een tweede kans en ik ben blij dat ik dit boek een tweede kans gegeven heb.

Ik heb mij even door de eerste bladzijdes heen moeten worstelen. Maar toen ik eenmaal in het verhaal zat, werd ik toch nieuwsgierig naar het verdere verloop. De verhaallijn van ‘Drakenstorm 1 – De drakenleerling‘ zou ik omschrijven als avontuurlijk, soms wat spannend. De passage waarin er een woning in brand staat, zou ik bijvoorbeeld niet snel voorlezen aan of laten lezen door de doelgroep van dit boek. De doelgroep van dit boek zijn namelijk kinderen rond de zeven jaar. De hoofdstukken in dit bek hebben een prettige lengte, waardoor het te lezen stuk voor kinderen overzichtelijk en afgebakend is; voor beginnende lezers erg fijn!

Het boek heeft met zijn 83 pagina’s een prettige dikte. Kinderen die net hebben leren lezen zullen dit boek door zijn formaat graag erbij pakken. Wetend dat dit boek het eerste deel van een serie is, is nog aantrekkelijker voor jonge lezers. Want na het eerste deel zullen zij ook de andere delen willen lezen.

Praktische informatie

Titel: Drakenstorm 1 – De drakenleerling
Auteur: Alastair Chisholm, vertaald door Laurent Corneille
Illustrator: Daniëlle Futselaar
Uitgever: Leopold, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 13,99

Het boek ‘Drakenstorm 1 – De drakenleerling‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Leopold, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Een gedachte over “Drakenstorm 1 – De drakenleerling”

Reacties zijn gesloten.