Prentenboeken, Recensies

Dokter Vos

Dokter Vos

Vos had een kamer ingericht waar hij de zieken kon ontvangen. En hij had zelfs zo’n ding gekocht waarmee je de hartslag kon beluisteren.
– Uit: ‘Dokter Vos

Op een ochtend hangt Vos een bord voor zijn huis. Er staat op: DOKTER VOS MAAKT U BETER!

Maar er komt helemaal niemand om door hem beter gemaakt te worden, sterker nog: alle dieren zien er akelig gezond uit. Daarom bedenkt Vos een sluw plan. Dan zullen de dieren vanzelf wel merken wat een geweldige dokter hij eigenlijk is…

Wat vind ik van dit boek?

Er is gebruik gemaakt van een fijn leesbaar lettertype. De letters zijn wat groter waardoor het prettig lezen is en ze nemen een mooie positie in op de pagina. Er is gekozen voor een mooie bladspiegel waarbij alle tekst en illustraties goed tot hun recht kunnen komen. De illustraties in ‘Dokter Vos‘ zijn prettig vormgegeven. Wat een mooie toevoeging aan het verhaal is, is dat de emoties van Dokter Vos in zijn gezichtsuitdrukking en houding volkomen duidelijk worden. Hierdoor kan het boek ook heel goed gelezen worden zonder de tekst zelf daadwerkelijk te lezen. Het is fijn dat er gebruik is gemaakt van een witte achtergrond. Hierdoor springen de illustraties er echt uit. Daarnaast heel herkenbaar dat bijvoorbeeld de letter S in de illustraties gespiegeld geschreven is, een veelvoorkomende ‘fout’ bij ontdekkende schrijvers.

Praktische informatie

Titel: Dokter Vos
Auteur en illustrator: Daan Remmerts de Vries
Uitgever: Gottmer, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Dokter Vos‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.