Dog Man 7 - De bal is hond
Fictieboeken, Recensies

Dog Man 7 – De bal is hond

Dog Man 7 - De bal is hond

O, hoi Dog Man! Wat is er?
Is er weer een boef ontsnapt omdat jij afgeleid raakte? Was het dit keer een bal of een eekhoorn?
Kom, A2-HD! We moeten Dog Man helpen!
– Uit: ‘Dog Man 7 – De bal is hond

Dog Man wil niets liever dan boeven in de boeien slaan, maar hij raakt steeds afgeleid door balletjes. Als Kleine Karel hem leert om bang voor de bal te zijn, lijken alle problemen opgelost. Maar dan staat er een nieuwe superslechterik op, met snode, RONDE plannen… 

Wanneer Kleine Karels gemene grootvader en een geheimzinnige cupcake-held zich ermee gaan bemoeien, is de chaos compleet. Zal het Dog Man lukken om zijn angsten te overwinnen en de stad te redden? 

Wat vind ik van dit boek?

Laat ik mijn recensie gelijk maar beginnen met de opmerking dat ‘Dog Man 7 – De bal is hond‘ geschikt is voor een beperkte, specifieke doelgroep. Dit boek is het uitgelezen voorbeeld van een zogenoemde graphic novel. In dit type boeken hebben de tekeningen de overhand en heeft de tekst een ondergeschikte rol. Graphic novels zijn onder kinderen die niet van lezen houden erg populair, juist omdat hier minder tekst in staat en veel plaatjes.

Ben je op zoek naar meer graphic novels? Kijk dan eens naar deze boeken en series:
– De waanzinnige boomhut, klik hier voor de recensie van deel 3
– Handboek voor Superhelden, klik hier voor de recensie van deel 3
– Piraat Blunderbaard, klik hier voor de recensie

Over het algemeen vind ik graphic novels prima boeken om zelf te lezen, maar helaas ben ik over ‘Dog Man 7 – De bal is hond‘ niet zo enthousiast. De recensies die ik zelf over dit boek en andere delen in de serie gelezen heb, zijn toch veelal lovend, maar ik kan mij hier écht niet bij aansluiten. Tuurlijk, als ik eerlijk ben zie ik echt wel pluspunten in dit boek, maar ik kon niet in het verhaal komen en vond de humor matig.

De humor die in dit boek verwerkt zit, zal een hoop kinderen aanspreken en ook de illustraties spreken aan. In alle boeken van Dav Pilkey zijn ‘omsla-no-scoops’ te vinden. In een paar stappen kan je als lezer de plaatjes zien bewegen. Hierdoor wordt het boek nog aantrekkelijker gemaakt voor de lezers.

Wat heel fijn is aan ‘Dog Man 7 – De bal is hond‘ zijn de inleidende hoofdstukken waarin de personages worden voorgesteld en er een korte samenvatting wordt gegeven van de avonturen van Dog Man tot nu toe. Hierdoor hoef je niet eerst alle andere delen gelezen te hebben voor je aan dit deel begint.

Dog Man 7 – De bal is hond‘ is geschikt als leesboek voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar oud.

Praktische informatie

Titel: Dog Man 7 – De bal is hond
Auteur en illustrator: Dav Pilkey, vertaald door Tjibbe Veldkamp
Uitgever: Condor, klik hier voor meer informatie, de boektrailer en een leesfragment
Prijs: € 15,99

Het boek ‘Dog Man 7 – De bal is hond‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Condor, onderdeel van WPG Media, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.