Fictieboeken, Recensies

Doe de kraan dicht, Geronimo!

Doe de kraan dicht, Geronimo!

Thea lachte: ‘Dat hoop ik!’ Tot die tijd zullen we het water moeten rantsoeneren. Dat betekent dat we geen water mogen verspillen en dat iedereen per dag een vaste hoeveelheid water mag gebruiken.’
– Uit: ‘Doe de kraan dicht, Geronimo!

Geronimo is samen met zijn zus Thea, neefje Benjamin en nichtje Keet op vakantie op de familieboerderij. Opeens komt er geen water meer uit de kraan, ook bij de buren is dat het geval. Wat zal er aan de hand zijn? Met zijn vieren gaan ze op onderzoek uit en ze ontdekken dat al het water naar het gloednieuwe waterpretpark van Miss Never gaat. Gaat het Geronimo en de rest lukken om het probleem op te lossen?

Wat vind ik van dit boek?

Doe de kraan dicht, Geronimo!‘ is het eerste boek in een gloednieuwe serie van Geronimo Stilton: Knagers voor klimaat. In deze serie zetten Geronimo Stilton en zijn vrienden zich in voor het behoud van de natuur en de wereld om hen heen.

In ‘Doe de kraan dicht, Geronimo!‘ staat het waterverbruik centraal. Geronimo en zijn vrienden komen erachter dat water niet onuitputtelijk is en het dus langzaamaan opraakt. Samen maken ze een stappenplan hoe ze hiermee om moeten gaan. Het mooie aan dit thema vind ik dat je dit heel goed met kinderen kan bespreken. Wat kunnen zij doen om minder water te verbruiken?

Het boek beschikt, zoals we gewend zijn van de Geronimo Stilton-boeken, over een prettige lettergrootte om te lezen en af en toe zijn er woorden in een bijzonder lettertype gedrukt. Dit maakt het voor kinderen vaak een feestje om te lezen, maar voor kinderen met leesproblemen kan dit het lezen wel iets moeilijker maken.

Dit boek is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ongeveer zeven jaar en vanaf een jaar of acht kunnen kinderen dit boek zelfstandig lezen. Een leuk extraatje voor de lezer is dat de laatste vijftien pagina’s van dit leesboek puzzels en proefjes beslaan.

Ben je benieuwd naar meer boeken van Geronimo Stilton? Kijk dan eens naar: Blozosaurus zoekt een huis, Een bloedstollende middernacht en Een magische kerst.

Praktische informatie

Titel: Doe de kraan dicht, Geronimo!
Auteur: Geronimo Stilton
Uitgever: De Wakkere Muis
Prijs: € 9,95

Het boek ‘Doe de kraan dicht, Geronimo!’ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij De Wakkere Muis, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

2 gedachten over “Doe de kraan dicht, Geronimo!”

Hoi, wat leuk dat je een reactie achter wilt laten onder deze recensie!