Prentenboeken, Recensies

Dit is voor jou

Dit is voor jou

Van alle dingen vond ik tekenen het leukst. Maar een vel papier was meestal te klein. En op straat liepen de mensen er gewoon overheen.
– Uit: ‘Dit is voor jou

Op een dag, als het zo hard regent dat de tekeningen van de stoep spoelen, komt er een man langs. Het is Anselmo, een oude schilder. Hij nodigt de jonge tekenaar uit in zijn huis om te komen schuilen. Anselmo komt uit het land van de papegaaien en hij maakt betoverend mooie schilderijen. Tussen Anselmo en de jonge tekenaar ontstaat een bijzondere vriendschap. Het huis van Anselmo wordt de plek waar de jonge tekenaar zijn talenten kan ontplooien… tot de dag waarop Anselmo terugkeert naar waar hij vandaan komt.

Wat vind ik van dit boek?

Voorafgaand aan het lezen van ‘Dit is voor jou‘ wist ik niet goed wat ik van dit boek moest verwachten. Maar toen ik eenmaal begonnen was, kon ik dit prentenboek niet meer wegleggen.

Vanaf de start van het boek sluit je de jongen in je hart, je voelt zijn frustratie dat hij niet op een fijne plek kan tekenen. Gelukkig is daar Anselmo en is de jongen gered. Of toch niet?

Wat is dit boek op een prettige manier vormgegeven. Bij de illustraties is er aan de nodige details gedacht, hoe vaak zie je nou in een prentenboek dat zelfs de houten vloer de houtnerven heeft lopen? Maar ook de overige illustraties zijn compleet en bevatten volop kleur. Elke illustratie bevat een hoop details en elke keer als je kijkt zie je weer wat nieuws. Ik denk ook dat dit bij kinderen in de smaak zal vallen.

Het verhaal in ‘Dit is voor jou‘ bezorgt de lezer een warm gevoel. Hoe fijn is het wel niet dat de jongen geholpen wordt door een onbekende oudere man, Anselmo, en dat deze man ervoor zorgt dat de jongen zijn passie uit kan oefenen. Door het lezen van het verhaal wordt duidelijk wat voor fijne band de jongen en Anselmo krijgen.

Ben je op zoek naar meer boeken over kunst? Kijk dan eens op deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Dit is voor jou
Auteur en illustrator: Sanne te Loo
Uitgever: Lemniscaat, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 14,99

Het boek ‘Dit is voor jou‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Lemniscaat, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.