Non-fictie boeken, Prentenboeken, Recensies

Dit is jouw verhaal, van de oerknal tot je verjaardag

Dit is jouw verhaal van de oerknal tot je verjaardag

Dit is waar al onze verhalen beginnen. Al het leven op aarde is ontstaan uit deze ene cel. (Je kunt haar zien als je bet-over-over-keer-miljoen-biljoen-triljoen-oma.)
– Uit: ‘Dit is jouw verhaal, van de oerknal tot je verjaardag

Dit is jouw verhaal (in het kort dan). Het gaat over de oerknal. Een nieuwe planeet. Over het eerste wezentje op aarde. En jouw geboorte. Een groot(s) verhaal in prentenboekvorm, om steeds opnieuw te lezen.

Wat vind ik van dit boek?

In het prentenboek ‘Dit is jouw verhaal, van de oerknal tot je verjaardag‘ neemt auteur Philip Bunting de lezer mee naar het allereerste begin van de aarde: het moment dat ons universum nog kleiner was dan een sinaasappel. Vanaf dat punt ga je op reis tot het moment dat je geboren wordt. Op een duidelijke, maar kinderlijke manier weet Philip zaken uit te leggen als de oerknal, het ontstaan van zonnen en planeten, het eerste leven op aarde en de evolutie van dier naar mens. De tekst uit het verhaal wordt ondersteund door de illustraties die Philip zelf maakt.

Daarnaast zitten er ook grapjes in ‘Dit is jouw verhaal, van de oerknal tot je verjaardag‘ verwerkt: een sinaasappel die commentaar geeft op de eerste bladzijde, illustraties die tegen elkaar praten, Philip die belangrijke kleine lettertjes aan de afbeelding toevoegt en nog veel meer.

Dit is jouw verhaal, van de oerknal tot je verjaardag‘ zou ik voorlezen vanaf groep 1/2, maar ook bij oudere kinderen is dit prentenboek nog prima in te zetten en kunnen kinderen het zelfstandig lezen. Zouden de kinderen ook alle grapjes in het boek ontdekken?

Dit is jouw verhaal, van de oerknal tot je verjaardag‘ past bij de Kinderboekenweek 2020 met als thema ‘En toen?’. Wil je meer weten over de Kinderboekenweek? Kijk dan op deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Dit is jouw verhaal, van de oerknal tot je verjaardag
Auteur: Philip Bunting
Illustrator: Philip Bunting
Uitgever: Condor
Prijs: € 15,99

Het boek ‘Dit is jouw verhaal, van de oerknal tot je verjaardag‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Condor, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Een gedachte over “Dit is jouw verhaal, van de oerknal tot je verjaardag”

  1. Pingback: Casper! - Juf Beau

Reacties zijn gesloten.