Gastblogger Jo, Prentenboeken, Recensies

Dit boek is saai

Dit boek is saai

Ben je nog steeds hier? Oké dan, hier komt de grote finale van het saaiste boek OOIT…
– Uit: ‘Dit boek is saai

Pffff. Waarom zou je dit boek lezen? Het is SUPERSAAAAAAAI. Het gaat over alle SAAAIE taakjes die je elke dag moet doen. Tanden poetsen, bed opmaken, opruimen. Nee, hier is helemaal niks leuks aan!… Of wel?

Dit boek is saai‘ is onderdeel van de reeks Mijn kop is top die wordt uitgegeven bij uitgeverij Clavis. Eén van de andere boeken in deze reeks is De gedachtentemmer.

In de reeks Mijn kop is top neemt Adam Ciccio dagelijkse obstakels en de mentale gezondheid van jonge kinderen onder de loep. Aan de hand van een herkenbaar verhaal en bruikbare tips, die de auteur meegeeft vanuit zijn eigen ervaringen, krijgen kinderen en volwassenen meer inzicht in wat er omgaat in jonge hoofden.

Adam Ciccio heeft een praktijk voor poliklinische geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en volwassenen in Marblehead Massachusetts.

Uitgeverij Clavis over Mijn kop is top

Wat vind ik van dit boek?

Dit boek is saai‘ springt direct in het oog, door de opvallende titel en de kleurrijke, drukke kaft. Het boek had dan ook direct een aantrekkingskracht op de kinderen hier in huis, de getekende eenhoorn droeg hier mogelijk ook voor een groot deel aan bij.

Dit boek is saai

Het prentenboek heeft korte zinnen en uitdagende teksten zoals: “Dat is toch VRESELIJK saai?, Waarom lees je verder?”. Hierdoor worden kinderen op een leuke manier in verwarring gebracht, enorm nieuwsgierig en ze willen snel verder lezen om te weten hoe het boek afloopt.

Het boek is uitgebracht in de serie: Mijn kop is top, waarin verschillende onderwerpen worden besproken voor kinderen zoals loslaten, zelfvertrouwen en angst. Achterin het boek staat nog een korte uitleg voor volwassenen met antwoord op de vraag: Hoe krijgen we saaie klusje klaargespeeld?

Ik vond ‘Dit boek is saai‘ een leuk boek en het is ook ook zeer geschikt om bijvoorbeeld in een klas ADHD op een luchtige en open manier te bespreken.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Jo. Ben je benieuwd naar meer recensies van haar hand? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Dit boek is saai
Auteur: Adam Ciccio
Illustrator: Barbara Bongini
Uitgever: Clavis, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 17,95

Het boek ‘Dit boek is saai‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Clavis, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.