Kartonboeken, Recensies

Dikke Dik wacht op Sinterklaas

Dikkie Dik wacht op Sinterklaas

Het is pakjesavond. Zou Dikkie Dik ook een pakje krijgen van Sinterklaas? ‘Weet je wat,’ zegt Dikkie Dik tegen Beer, ‘ik blijf wakker tot Sinterklaas komt!’
– Uit: ‘Dikkie Dik wacht op Sinterklaas

In dit kartonboek wacht Dikkie Dik vol verwachting of hij de hoeven het paard van Sinterklaas al hoort op het dak. Maar telkens als hij denkt hem te horen is het een ander dier. En daar wordt Dikkie Dik zo slaperig van… 

Wat vind ik van dit boek?

Dikkie Dik is toch wel een van de personages die ik nog weet vanuit mijn jeugd. Ik weet nog dat ik altijd opleefde wanneer er in Sesamstraat een verhaal van Dikkie Dik werd voorgelezen en de dikke rode kater uitgebreid in beeld kwam. Nu ik zelf moeder ben geniet ik opnieuw van de verhalen van Dikkie Dik.

Het verhaal dat in dit boek verteld wordt, is voor jonge kinderen herkenbaar. Het is Sinterklaastijd en je kan niet wachten tot je een pakje krijgt. ‘Dikkie Dik wacht op Sinterklaas‘ is een kartonboek met op elke pagina een flapje waar je achter kunt gluren. De eerst keer gingen deze flapjes moeizaam open, maar inmiddels gaat dat als een trein. Het boek is gemaakt van stevig karton waardoor het wel bestand is tegen onvoorzichtige kinderhandjes.

Wanneer je ‘Dikkie Dik wacht op Sinterklaas‘ voor gaat lezen kan je het verhaal prima aanpassen aan de leeftijd van het kind. Als je kindje nog te jong is om naar het hele verhaal in één keer te luisteren zou ik ervoor kiezen om de platen te bekijken en achter elk flapje te gluren. Uiteraard benoem je wat je op de platen ziet om de woordenschat van je kindje uit te breiden. Als je kind zich wat langer kan concentreren is het natuurlijk ontzettend leuk om dit boek voor te lezen en samen door het boek te bladeren. Zelf leg ik dit boekje straks ook weer op het tafeltje van mijn dochter zodat zij ook zelf het boek kan ‘lezen’.

Als je op zoek bent naar een boekje om voor te lezen tijdens de Sinterklaasperiode, dan is ‘Dikkie Dik wacht op Sinterklaas‘ zeker een aanrader voor jonge kinderen. Zijn jouw kinderen al wat ouder? Neem dan ook eens een kijkje bij deze titels.

Praktische informatie

Titel: Dikkie Dik wacht op Sinterklaas
Auteur: Jet Boeke
Uitgever: Gottmer, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 11,99

Het boek ‘Dikkie Dik wacht op Sinterklaas‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.