Gastblogger Jo, Prentenboeken, Recensies

De zon achterna

De zon achterna

Ik nam een aanloop, ik sprong, ik strekte mijn armen uit zodat ik haar een dikke knuffel kon geven, en…. toen was de zon weg.
– Uit: ‘De zon achterna

In een prachtige wereld vol zonnebloemen, zaaiers en blauwe kamers zoekt een jongetje zijn weg naar het licht. Tijdens zijn reis naar de zon ontdekt hij hoe warm ze is en hoeveel vreugde ze brengt. Dat wil hij ook. Dus besluit hij de zon achterna te gaan. Maar is zij wel de enige die schijnt?

Wat vind ik van dit boek?

Gastblogger Jo - De zon achterna

Op de voorkant van ‘De zon achterna‘ zit een zegel met ‘Kunst voor kinderen – Vincent van Gogh’ erop gedrukt en daar is geen woord te veel mee gezegd. De kunst van Vincent van Gogh komt prachtig naar voren in het boek. Davy is bij ons thuis de Vincent van Gogh kenner en wist in het boek dan ook de bekende schilderijen “de Sterrennacht” en “de Slaapkamer” te benoemen.

Het verhaal in ‘De zon achterna‘ is filosofisch met zinnen als:

Als een lachend gezichtje kuste ze de wereld. Ze bracht alles tot leven. Dat wilde ik ook.

De zon achterna – Liu Hao

Door deze filosofische inslag vond het boek hier thuis weinig aansluiting. Zo zei de jongste van 5: ‘Wat een raar boek. Ik snap het niet!’

Kortom het boek is prachtig, maar mist door het diepzinnige verhaal helaas de connectie met de kinderen. 

Praktische informatie

Titel: De zon achterna
Auteur en illustrator: Liu Hao
Uitgever: Clavis, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 17,95

Het boek ‘De zon achterna‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Clavis, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Deze recensie is geschreven door gastblogger Jo. Ben je benieuwd naar meer recensies van haar hand? Neem dan een kijkje op deze pagina.