Prentenboeken, Recensies

De wip

De wip

Een wip is leuk om op te spelen en nog zoveel meer …
– Uit: ‘De wip

‘Een wip is om mee te spelen. Maar niet alleen.’
Balanceren op een wip is helemaal niet zo saai als het lijkt. Er zijn zo van die dagen dat je er de meest fantastische avonturen op beleeft …

Wat vind ik van dit boek?

De wip‘ is een prentenboek waarin zowel de tekst als de illustraties nodig zijn om het verhaal te begrijpen. Wanneer je in dit boek namelijk alleen de tekst leest en geen aandacht hebt voor de illustraties, zul je de humor in het boek niet ontdekken.

De illustraties zijn simpel vormgegeven en er wordt gebruik gemaakt van aantrekkelijke kleuren. Het is heel sterk dat op elke bladzijde de wip écht centraal staat; deze is steeds over twee pagina’s verspreid en telkens komt er een ander personage bij op de wip. Hierbij heeft auteur en illustrator Joaquin Camp gekozen voor zeer diverse personages: mens en dier, groot en klein, bekend en minder bekend, realistisch en fantasie, alles komt voorbij!

Dit prentenboek leent zich ook goed om de woordenschat van kinderen uit te breiden. Er komen diverse werkwoorden, zoals zwiepen, voorbij die niet voor elk kind bekend zullen zijn. Daarnaast kan dit prentenboek gekoppeld worden aan de vakgebieden geschiedenis en het domein meten en meetkunde binnen het rekenonderwijs.

Praktische informatie

Titel: De wip
Auteur en illustrator: Joaquin Camp, vertaald door Lies Lavrijsen
Uitgever: Tiptoe Print, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 18,00

Het boek ‘De wip‘ ontving ik als recensie-exemplaar namens New Book Collective van uitgeverij Tiptoe Print, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.