Fictieboeken, Recensies

De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen

IMG_1450‘De waanzinnige boomhut met 26 verdiepingen’ geschreven door Andy Griffiths en Terry Denton, vertaald door Edward van de Vendel, was het derde boek wat ik las voor de ‘Leeschallenge’ van de Kinderboekenjuf.

In februari had ik deel één van deze serie gekocht op het Boekenfestijn in Ahoy Rotterdam. Dat eerste deel had ik binnen een dag uit en ik snapte heel goed dat de leerlingen uit mijn klas (groep 6) fan zijn van deze boeken. Na deel één gelezen te hebben, was ik ook benieuwd naar de rest van de serie. De waanzinnige boomhut met 26 verdiepingen moest dus wel op mijn TBR-lijst voor deze challenge terecht komen.

Dit boek las erg prettig. Het taalgebruik is fijn en de illustraties zijn mooi en grappig. Het leuke in dit deel is dat er wordt terugverwezen naar deel één en het boek doet ook een beroep op de vaardigheid van begrijpend lezen van de leerlingen. Er wordt terugverwezen naar wat er eerder in het boek is verteld, eventueel met paginanummer erbij, zodat mijn leerlingen (en andere kinderen die dit boek lezen) terug kunnen zoeken op de goede bladzijde.

Dit boek had ik weer snel uitgelezen, deel drie en deel vier staan ook al in mijn boekenkast op mij te wachten. Het leven van een juf die erg veel van (kinder)boeken lezen houdt….

Op een schaal van 0 tot 5 krijgt dit boek van mij een 4. Het is een leuk boek om te lezen.