Fictieboeken, Recensies

Stormwachter #1 – De Kaarsenmaker van Arranmore

Stormwachter #1 - De Kaarsenmaker van Arranmore

In de woonkamer zag Fionn tot zijn verbazing dat de grote kaars op de schoorsteenmantel nog aan was. Dat was gevaarlijk, maar dit huisje had wel grotere problemen: de wind die zich door alle gaten en spleten wurmde en als een jammerend spook door de schoorsteen gierde, bijvoorbeeld.
– Uit: ‘Stormwachter #1 – De Kaarsenmaker van Arranmore

Als Fionn Boyle het eiland Arranmore op stapt, komt het onder zijn voeten tot leven…

Eens per generatie kiest het eiland Arranmore een nieuwe Stormwachter om de magische krachten van het eiland in toom te houden en te beschermen tegen vijanden. Binnenkort zal Fionns opa, een geheimzinnige, zonderlinge oude man, zijn taken neerleggen. De tijd voor een nieuwe Stormwachter is gekomen.

Maar diep onder de grond heeft er iemand op Fionn gewacht. Terwijl de strijd om het waterschap losbarst, ontwaakt er een duistere vorm van magie die een oeroude oorlog een nieuw leven in wil blazen.

Wat vind ik van dit boek?

Nog niet vaak heb ik het lastig gevonden om deze vraag te beantwoorden. Maar bij ‘Stormwachter #1 – De Kaarsenmaker van Arranmore‘ kostte het schrijven van dit stukje mij toch iets meer moeite dan normaal.

Stormwachter #1 – De Kaarsenmaker van Arranmore‘ is een spannend boek waarin een hoop magische dingen gebeuren. Die ‘magische dingen’ maakten het voor mij lastig om in het verhaal te komen. Na de eerste vijftig bladzijden zat ik echter helemaal in het verhaal en wilde ik graag weten hoe het verhaal van Fionn verder zou verlopen. Fionn is een normale jongen en verschilt niet veel van de leerlingen die ik in mijn klas heb, hierdoor begon ik al snel met Fionn mee te leven in het verhaal.

De schrijfster Catherine Doyle weet in dit verhaal de spanning goed op te bouwen en die spanning zorgt er voor dat je door wilt lezen. Ben je op zoek naar een spannend boek waarin magie een grote rol speelt? Dan is ‘Stormwachter #1 – De Kaarsenmaker van Arranmore‘ echt een boek voor jou.

En goed nieuws! Inmiddels is er ook een deel 2 uitgebracht: ‘Stormwachter #2 – De verdwenen zeekrijgers‘. Dit boek komt zeker op mijn verlanglijstje.

Houd je van spannende boeken? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.

Praktische informatie

Titel: Stormwachter #1 – De Kaarsenmaker van Arranmore
Auteur: Catherine Doyle
Uitgever: Fantoom Nederland
Prijs: € 17,99

Het boek ‘Stormwachter #1 – De Kaarsenmaker van Arranmore‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Fantoom Nederland, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.