Fictieboeken, Gastblogger Balou, Recensies

De school van de magische dieren

De school van de magische dieren

Toen Benni op zaterdagochtend in zijn pyjama naar de brievenbus slofte om de krant voor zijn vader te halen, stond hem een verrassing te wachten. Tussen de krantenpagina’s zat een ansichtkaart, die uit de krant viel toen hij hem door de veel te nauwe metalen gleuf trok. 
– Uit: ‘De school van de magische dieren’

Het verhaal in ‘De school van de magische dieren’ gaat over Winterstein. Winterstein lijkt misschien een heel gewone school, maar heeft een geheim. Als je geluk hebt, ontmoet je er de beste vriend die je nooit vindt: een magisch dier dat kan spreken! – maar alleen met jou.

Welke leerling krijgt een magisch dier?
Onhandige Eddie? Dromerige Benni? De verlegen Anna-Lena? Of de ambitieuze Ida?

Wat vind ik van dit boek?

De flaptekst van ‘De school van de magische dieren’ sprak mij gelijk aan. De illustraties op de kaft doen mij denken aan de tijd dat ik voorgelezen werd uit de boeken over Harry Potter.  De omslag van het boek straalt iets magisch uit. 

Het boek begint met het voorstellen van de hoofdpersonen en een telegram van Mortimer Morrison aan zijn zusje. Vervolgens word je meegenomen in de reis van Mortimer Morrison. Daarna start het verhaal pas echt. Ik moest even doorbijten, maar dan begint er een mooi verhaal over verschillende leerlingen van de Winterstein school. 

Het is een verhaal vol verschillende onverwachte wendingen. Het dagelijks leven van leerlingen op school staat centraal in het boek. Je wordt meegenomen in verschillende thuissituaties die als leerkracht heel herkenbaar zijn. Je krijgt een inkijkje in het leven van de kinderen in dit eerste deel van de serie de school van de magische dieren. Ik kijk uit naar de andere delen van deze serie!

Het boek is geschreven door Margit Auer en vertaald door Corry van Bree. De illustraties van Martijn van de Linden maken het verhaal helemaal compleet. De illustraties ondersteunen het verhaal. 

Kortom het is een mooi boek, dat je goed kan voorlezen vanaf groep 4. De kinderen kunnen het zelf lezen vanaf ongeveer groep 5. 

Lesidee bij ‘De school van de magische dieren’

Lees het boek voor in de klas. Laat de kinderen dan zelf bedenken wat hun eigen magische dier zou zijn. Laat de kinderen vervolgens zelf een hoofdstuk schrijven met hen zelf in de hoofdrol samen met hun magische dier.  Laat ze het hoofdstuk ondersteunen door een tekening van zichzelf met hun magische dier. 

Praktische informatie

Titel: De school van de magische dieren
Auteur: Magrit Auer
Illustrator: Martijn van der Linden
Uitgever: Lannoo
Prijs: € 12,99

Het boek ‘De school van de magische dieren’ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Lannoo, waarvoor dank. Dit heeft deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.