Prentenboeken, Recensies

De moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn

De moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn

Ook Kereltje Konijn
zag de moestuinplannen zitten.
Hij zou wel zaadjes zaaien.
Heer Hermelijn mocht spitten.
– Uit: ‘De moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn

Heer Hermelijn begint een moestuin.
Zaadjes in de grond.
Gietertje water.
Beetje mest.
Veel geduld.
Hoe moeilijk kan het zijn?

Tja…
dat valt nog niet mee
met al die mollen, al die muizen
al die duiven, rupsen, luizen.

Maar gelukkig krijgt hij hulp
van Kereltje Konijn…

Wat vind ik van dit boek?

Toen ik het pakket met daarin ‘De moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn’ openmaakte, was ik erg benieuwd naar de binnenkant van het boek. Bij het vluchtig doorbladeren vielen mij al de rustige lichte kleuren op die zijn gebruikt voor de illustraties. 

Om maar gelijk op de illustraties door te gaan, deze zijn pagina vullend en ogen rustig. De basis van elke pagina is een pasteltint en daarbij worden een aantal essentiële aspecten uit het verhaal geplaatst. De illustraties sluiten daardoor goed aan op wat er in de tekst wordt verteld en als lezer haal je soms meer informatie uit de illustratie dan dat Heer Hermelijn te weten komt in het verhaal. 

De tekst in het boek is in een vrij groot lettertype gedrukt. Aan het begin van het boek staat er vrij veel tekst op de pagina’s, even was ik bang dat dit het hele boek het geval zou zijn, maar niks bleek minder waar. Later in het boek was er een fijne afwisseling tussen prenten en tekst. In de tekst hebben Elle van Lieshoud en Erik van Os rijmwoorden verwerkt, wat ik als minpunt ervaarde was dat het rijmschema bij sommige stukken tekst niet helemaal goed uit de verf kwam. 

De moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn‘ is één van de thematitels van de Kinderboekenweek 2022, kijk hier voor meer boeken die bij de Kinderboekenweek ingezet kunnen worden.

Praktische informatie

Titel: De moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn
Auteur: Elle van Lieshout & Erik van Os
Illustrator: Marije Tolman
Uitgever: Hoogland & Van Klaveren, klik hier voor meer informatie
Prijs: € 14,95

Het boek ‘De moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn‘ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, waarvoor dank. Dit heeft mijn recensie op geen enkele wijze beïnvloed.

Een gedachte over “De moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn”

Reacties zijn gesloten.